iPhone 14 çıkış tarihi ertelenebilir

iPhone 14 Max

Amerikalı teknoloji devi iPhone 14 hakkında ortaya atılan şok iddia, bu telefonu satın almak için adeta gün sayan akıllı telefon kullanıcılarının canını sıktı.

iPhone 14 çıkış tarihi ertelenebilir. Temmuz ayının da geride kalmasıyla birlikte artık iPhone 14’ün tanıtılmasına 2 aydan daha kısa bir süre kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta eğer iddialar doğruysa ve iPhone 14 serisi gerçekten 13 Eylül’de tanıtılacaksa, süre 1,5 ayın bile altına inmiş demektir. Ancak zamanın bu kadar kısıtlandığı şu günlerde Apple’dan çok can sıkıcı bir haber geldi.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Apple’a yakınlığıyla bilinen ünlü analist Ming Chi-Kuo, iPhone 14’lerin arka kameralarında bulunan lenslerde çatlamaların meydana geldiğini ve bu nedenle de Apple’ın tedarikçisini değiştirdiğini iddia etti. Kuo’ya göre Apple, şu an çalıştığı Yujingguang isimli şirketten aldığı lenslerin kalitesinden hiç memnun değil. Bu nedenle akıllı telefon kameraları için lens üreten şirketler içerisinde en büyük isimlerden biri olan Tayvanlı şirket Largan’a yönelen Apple, ilk etapta 10 milyon yeni lens siparişi verdi.

iPhone 14 Max

iPhone 14 çıkış tarihi ertelenebilir

Bu iddiaların ardından Yujingguang hisseleri neredeyse %10 oranında değer kaybederken, firmanın temsilcisi ise iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı. Şirket yetkilileri böyle bir kalite sorununun olmadığını, zaten Apple’ın da siparişlerini geri çekmek gibi bir talebinin bulunmadığını iddia etti.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Tabi burada akıllara gelen en önemli soru, eğer bu iddialar doğruysa Apple’ın iPhone 14 teslimlerinde bir gecikme yaşanır mı? Ming-Chi Kuo, bu konuda genel bir ertelemenin olmayacağını ancak bazı bölgelere gönderilecek telefon adetinde bir müddet sınırlamaların yaşanabileceğini söyledi.

Will Smith tokat olayı için özür videosu yayınladı