iPhone 13 Pro ekranı için ilginç iddia

Apple iPhone 13 ismini kullanmayacak

Apple’ın kısa süre önce tanıttığı ve bazı ülkelerde satışa sunduğu iPhone 13 Pro ve Pro Max hakkında ilginç iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. İşte bu konuya ilişkin tüm detaylar.

iPhone 13 Pro ekranı için ilginç iddia. Bilindiği üzere Apple kısa süre önce gerçekleştirdiği iPhone etkinliğinde yeni nesil modellerini tanıtmıştı. Etkinlikte tanıtılan iPhone 13 Pro ve Pro Max’ın önemli bir artısı bulunuyordu. Bu da Pro modellerin 120 Hz’lik ekran tazeleme hızına sahip olmasıydı.

Fakat cihazın satışa sunulmasının ardından, 120 Hz’lik ekran tazeleme hızının her uygulamada geçerli olmadığı ortaya çıktı. Yani bazı uygulamalarda ekran tazeleme hızı 120 Hz’in hayli altına düşebiliyor.

iPhone 13 Pro ekranı için ilginç iddia

iPhone 13 Pro ekranı için ilginç iddia

Bu durumun işlemciyle bir alakası olmadığı gayet açık. Sonuçta A15 Bionic yonga seti hayli güçlü bir yapıda inşa edilmiş. Dolayısıyla mobil marketteki herhangi bir uygulamanın bu yongayı zorlaması pek de mümkün görülmüyor.

Bazı uzmanlar bu durumun uygulama yazılımından kaynaklı olabileceğini belirtiyor. Yani Apple’ın bu konuda bir suçu olmadığını savunuyorlar.

Öte yandan iPhone 13 Pro ve Pro Max’ın yaygın olarak kullanılan pek çok uygulamada 120Hz ekran tazeleme hızını başarılı bir şekilde sunduğunu da belirtelim. Bakalım Apple bu konu ile ilgili önümüzdeki süreçte bir duyuru ya da açıklama yapacak mı? Bekleyip göreceğiz.

iPhone 13 Pro ekran desteğinde problem çıkıyor: Kasıtlı hata