iPhone 12 Pro maliyeti ortaya çıktı Çok şaşıracaksınız

iPhone 12 Pro maliyeti

Apple’ın tepe modeli iPhone 12 Pro maliyeti ile herkesi şaşırttı. Apple, tepe modelinin satışlarından baya baya iyi para kazanıyor.

iPhone 12 Pro’nun içinin açılması ile bileşeninin telefonun değerinin yüzde 26,8’ini oluşturduğu ortaya çıktı Rapora göre, Apple’ın Güney Kore bileşenlerini kullanma kararı, esas olarak bu yıl iPhone 12 serisinin tamamı için OLED ekran teknolojisinin benimsenmesinden kaynaklanıyor. Ekranların Samsung Display ve LG Display tarafından sağlandığını belirtmekte fayda var.

Bulgular, Türkiye’de 13.000 TL’ye satılan iPhone 12 Pro’yu üretmenin maliyetinin yaklaşık 406 dolar olduğunu ortaya koyuyor. Bu değerin bileşenlerinin yüzde 26,8’ini Güney Kore ve yüzde 21,9’unu ABD’li firmalar oluşturuyor.

Samsung, ekranların yanı sıra iPhone 12 için bellek yongaları da sağlıyor. Öte yandan Japon teknoloji devi Sony, iPhone 12 Pro’nun geniş açılı ve telefoto lensleri de dahil olmak üzere üç kamera lensinde kullanılan CMOS görüntü sensörlerinin ana tedarikçisidir. Sensörlerin her birinin maliyeti 5,40 ila 7,40 dolar arasında değişiyor.

Ek olarak iPhone 12 Pro, gürültü kontrolü ve devre koruması kullanır ve birçok pasif bileşen kullanıyor. Rapor, ileri Japon teknolojisine olan talebin bu parçalar için güçlü olduğunu iddia ediyor.

iOS 15 alacak iPhone ve iPod modelleri sızdırıldı

Ayrıca iPhone 12, Murata Manufacturing’in lamine seramik kondansatörünü ve Taiyo Yuden’in güç indüktörünü benimsedi. Özellikle, telefon devre kartında gözlemlenebilen 1.600’den fazla pasif parça ile donatılmış. Pil hücreleri, Japonya’nın TDK’sının Hong Kong merkezli bir yan kuruluşu olan Amperex Technology Ltd. (ATL) tarafından tedarik ediliyor.

iPhone 12 Pro maliyeti

ABD-Çin teknoloji ticareti anlaşmazlığının ortasında, Çin yapımı bileşenlerin toplam değerin yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, Cupertino devi iPhone montajının çoğunu Çin’de fabrikası için dış kaynak olarak kullanıyor.