iPhone 8 ekranı maliyeti arttıracak

iphone 8 2

Apple’ın iPhone 8 için tasarladığı OLED ekranın maliyeti önemli oranda arttıracağı ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bu senenin en çok beklenen cihazlarından birisi de hiç kuşkusuz iPhone 8. Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarladığı yeni amiral gemisi modeli şimdiden büyük bir merak konusu olmuş durumda. Zira, iPhone 8’in yanı sıra satışa sulacak olan diğer 2 iPhone modelini kimsenin önemsediği de yok. Muhtemelen 7s ve 7s Plus ismiyle satışa sunulacak olan diğer 2 modelin, fazlasıyla iPhone 8’in gölgesinde kalması bekleniyor.

iPhone 8 ile ilgili tek olumsuz nokta ise, cihazın 1000 doları aşacağı tahmin edilen fiyatı. Fiyat beklentisinin bu denli yüksek olmasının ana nedeni ise artan cihaz maliyeti. Bilindiği üzere Apple, iPhone 8’le birlikte ilk defa OLED ekrana geçiş yapmış olacak. Bu durum başlı başına bir maliyet gerektirirken, iPhone 6s ile kullanıma sunulan 3D Touch özelliğinin kullanımının da ek maliyete neden olacağı ortaya çıktı.

Apple bu teknoloji için LCD ekranlarda kullandığı modüllere 9 dolar öderken, bu rakam OLED ekranlarda 15 dolara çıkacak. Evet bu şekilde bakıldığında arada 6 dolarlık bir fark görünüyor. Fakat yüzdelik olarak değerlendirdiğimizde neredeyse yüzde 60 oranında bir artışın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Apple’ın kar marjını en üst seviyede tutmak isteyeceğini bildiğimizden dolayı, bu farkın son kullanıcıya 100 dolar olarak yansıması da bizi şaşırtmayacaktır.

Sonuç olarak iPhone 8, şu anda piyasadaki en pahalı iPhone’dan bile (iPhone 7 Plus) daha pahalı olabilir. Zira iPhone 7s Plus’ın Amerika fiyatı 979 dolar civarında. iPhone 8’in bu telefondan 100 dolar daha pahalı olması bekleniyor.