iPhone 6s’in maliyeti ortaya çıktı!

iphone 6s batarya boyutu sasirtti

Apple yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini duyurdu. Türkiye’de 3000 TL civarında satılması beklenen modelin Apple’a maliyeti ortaya çıktı. Apple, bir iPhone 6s için kaç Dolar harcıyor ve kaç Dolara satıyor detaylar haberimizde.

iphone-6s-batarya-boyutu-sasirtti

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone modelleri duyurdu. Bununla birlikte çeşitli kaynaklar, yeni iPhone’un maliyetini araştırmaya başladı. Bu yıl ise Business Insider tarafından iPhone 6s’in maliyeti açıklandı. Bir iPhone 6s modeli Apple’a kaç Dolara mal oluyor? Merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin. 64 GB depolama alanına sahip iPhone 6s modelinin maliyeti haberimizin devamında.

iPhone 6s’in maliyeti, bazı temel parçalarıyla birlikte paylaşıldı. İlk olarak işlemciden başlayalım. 14 nm üretim teknolojisine sahip Apple A9 işlemcinin maliyeti 25 Dolar. 64 GB depolama alanı için gereken flaş yonga ise 20 Dolar. Parmak izi okuma sensörü Touch ID, hareket ve ivme ölçer sensörlerin toplam maliyeti 22 Dolar. LTE modem için gereken modülün maliyeti 36 Dolar. 7000 serisi alüminyum kasanın maliyeti içerisinde kullanılan kablolarla birlikte 33 Dolar. Geri kalan irili ufaklı parçalar ise 74 Dolar olacak hesaplanmış.

Tüm maliyetler toplandığında 64 GB depolama alanına sahip bir iPhone 6s modelinin Apple’a yaklaşık olarak 234 Dolara mal olduğunu görüyoruz. Cihazın satış fiyatı ise 750 Dolar. Burada düz bir hesapla Apple’ın 500 Dolardan fazla kar ettiğini söylemek kolay görünüyor. Ancak işin pek dikkat edilmeyen yüzü AR-GE kısmı. Elbette parça parça hesaplandığında ortaya telefonun üçte biri gibi bir rakam çıkıyor. Ancak bu parçalar üzerinde harcanan mühendislik ve emek düşünüldüğünde aslında bir iPhone 6s’in maliyeti daha fazla oluyor. Aşağıdaki tabloda ise zaman içerisinde iPhone modellerinin maliyetini görebilirsiniz.

iphone-6s-maliyet

Facebook’a “Beğenmeme” butonu geliyor!