Huawei Google lisansı alabilir: Gözler Google’da

Huawei Google lisansı yeni

Bundan kısa bir süre önce Huawei Google lisansı için bütün haklarını kaybetmişti. Şimdi ise şirket, kaybettiği bu hakkını yeniden kazanabilir. İşte Huawei hayranlarını heyecanlandıran haberimizin detayları.

Çinli teknoloji devi Huawei’ye karşı alınan ticaret yasağı, akıllı telefon sektörünü derinden vurdu. Huawei, akıllı telefon sektörünün bir numarası olmak istiyordu ve bu çok kolay değildi. Ticaret yasağı kararının Google ile Huawei arasındaki ticareti bitirmesi, Huawei telefonlarda Google Servisleri’nin açılmamasına neden oldu. Bu durum şirketi adeta işlev göremez hale getirdi.

Huawei Google lisansı yakında gelebilir

Bundan kısa bir süre önce Trump yönetimi, Huawei’ye karşı uyguladığı ticaret yasağını esnetmek istediğini söyledi. Gelen açıklamalarda, Huawei ile ticaret yapmak isteyen şirketlerin bir lisans programına dahil olması gerektiği söyleniyordu.

Huawei Google lisansı aliyor

Lisans alamayan kuruluşların Huawei ile birlikte çalışması da olanaksızdı. Birçok ABD’li teknoloji devi, Beyaz Saray’ın bu kararının ardından lisans alma taleplerini iletti. Google ise lisans alma konusunda henüz kararlı değildi. Almanya’dan gelen haberlere göre, Android ve Google Play Store’dan sorumlu genel başkan yardımcısı Samir Samat’ın, verdiği bir röportaj sırasında Google şirketinin de başvuruda bulunduğu ifade edildi.

Üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına göre teknoloji devi, Huawei ile yeniden ticaret yapmak istiyor. Google tarafından verilen ticaret lisansı başvurusu ile ilgili sonuçlar merak ediliyor. Sizce Google tarafından yapılan bu başvuru, olumlu sonuçlanabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

A101 Honor 10 Lite satacak hem de uygun fiyata!