iPhone 11’in A13 yongası, Galaxy S22’nin Exynos 2200 SoC’sini ezdi

iip

Samsung Galaxy S22 serisi, Koreli teknoloji devi tarafından sunulan son seri üst seviyede özellikler ile gelse de yine de Apple’a yenik düştü.

Samsung Galaxy S22 Ultra, serinin amiral gemisi cihaz ve çeşitli parametrelerle ölçüldüğünde harika bir cihaz olduğunu söylemek gerekir. Ancak, S22 serisindeki bazı modellerin, A13 Bionic çip tarafından desteklenen eski Apple iPhone ‘lardan daha kötü performans gösterdiği belirtildi.

iPhone 11'in A13 yongası, Galaxy S22'nin Exynos 2200 SoC'sini ezdi

iPhone 13 Pro Max’ın Gücü

Galaxy S22 Ultra bile  A15 yongası tarafından desteklenen Apple iPhone 13 Pro Max ile eşleştirildiğinde performans olarak daha alt seviyede gözüküyor. Bununla birlikte, kıyaslamaların tam resmi göstermediği, ancak cihazlar için oldukça aydınlatıcı olabileceği söyleniyor. A13 Bionic çip ile karşılaştırıldığında Exynos 2200 ile ilgili en son testler, iPhone 11 için (2019’da piyasaya sürüldü) Galaxy S22’den daha iyi bir GPU ve CPU performansı gösteriyor. Exynos 2200 amiral gemisi yongasıyla yakından bağlantılı olan bir diğer sorun, cihazın aşırı ısınmasıdır.

Galaxy S22’nin çip sorunları nedeniyle görünüşte ortalamanın altında olan bu performansı, cihazla ilgili büyüyen sorunlara katkıda bulunuyor. Bazı endüstri gözlemcileri, Galaxy S22’nin piyasaya aceleyle sürüldüğü ve izinde bir dizi şikayet ve arıza olabileceği görüşünde. Bazı S22 modellerinde Exynos 2200 yerine Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yongasının da kullanıldığı ve yonganın Exynos 2200’den daha iyi performans sunduğu belirtilmelidir. Ayrıca Galaxy S22 ile ilgili gözlemlenen bazı sorunlar modeller sonraki güncellemeler ile düzeltilebilir veya hafifletilebilir, bu nedenle dikkatli kelime olmasına rağmen model genel olarak hala iyi bir seçim olduğunu söylemek gerekir.

Volkswagen yeni satın alma için Huawei ile görüşüyor