iPad mini 5 nasıl olacak?

iPad mini 5

Apple’ın Mart ayında düzenleyeceği etkinlikte sergilenecek olan iPad mini 5 hakkında bugün yeni bilgiler geldi. Görünüşe göre iPad mini 5 tasarım açısından iPad Pro gibi büyük bir yenilik sunmayacak.

Apple, Mart ayında düzenleyeceği etkinlikte karşımıza yeni iPad mini modeli ile çıkacak. iPad mini 5 olarak isimlendirilmesi beklenen bu modelin, iPad Pro’da olduğu gibi ana ekran tuşsuz bir şekilde gelmesi bekleniyordu. Tasarımsal açıdan da iPad Pro’ya benzemesi beklenen mini modelin bugün nasıl olacağına dair ilk sızıntı geldi.

iPad mini 5 nasıl olacak?

Apple, maalesef ki yeni iPad mini modelinde USB-C bağlantısına yer vermeyecek. Yine Lightning bağlantısını tercih edecek olan firma, Face ID yerine yine Touch ID kullanacak. Ayrıca tablette 3.5mm kulaklık girişi de yer alacak. Tasarımsal açıdan ise yeni iPad mini modeli selefi iPad mini 4 gibi kalın çerçeveli olacak.

Cupertinolu firma en büyük yeniliği ise sadece donanım bölümünde yapacak gibi görünüyor. Firmanın uygun fiyatlı tablet kategorisinde bir üyesinin bulunması için büyük çaplı yenililer mini 5 modelinde maalesef ki olmayacak.

Türkiye’deki iPhone satışları artacak mı?

2015 yılından beri yenilenmeyen iPad mini serisi sonlandırılsa daha mantıklı olabilirdi aslında. Ancak Apple’ın da bu sefer orta segment tablet pazarındaki kozu pek olmazdı. Bakalım Mart ayındaki etkinlikte bizleri nasıl bir iPad mini modeli karşılayacak?

iPad mini 5