iOS uygulamaları için zorunluluk geliyor!

iOS uygulamaları

Apple, iOS uygulamaları için yeni bir zorunluluk getirmeye hazırlanıyor. Artık iOS uygulama ve oyunları iPhone X ve iOS 11 ile tam uyumlu olmak zorunda!

Apple’ın, geçtiğimiz aylarda App Store‘da yer alan uygulamalar için bir zorunluluk getireceği söyleniyordu. iOS uygulamaları için gelecek olan bu yeni zorunluluk, Apple’ın gözbebeği iPhone X ve iOS 11 için olacaktı.

iOS uygulamaları için yeni zorunluluk!

Bugün ise bu iddialar doğrulandı. Cupertinolu teknoloji devi Temmuz ayından itibaren uygulamalarını iPhone X için optimize etmeyen geliştiricilerin, uygulama güncellemelerini kabul etmeyecek.

Apple’ın tek şartı bu da değil. Mevcuttaki tüm uygulamaların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışması için iOS 11 SDK’sı ile güncellemesini talep ediyor.

iOS 11 SDK‘ları arasında; Core ML, ARKit, kamera API’ları, SiriKit, Apple Music, HomeKit ve iPad için çeşitli geliştirmeler yer alıyor.

iOS uygulamaları

iOS 11.4 Beta 4 yayınlandı!

iOS 12 ile artık eskiyen uygulamaları mağazasından teker teker temizleyerek rakibi Play Store’un karşısında kaliteyi yükseltecek olan Apple, detayları Haziran’da düzenleyeceği WWDC 18 ektinliğinde açıklayacak.

Daha önce 32 Bit uygulamalara olan desteği kesen Apple’ın bu kararı çok yerinde olmuş diyebiliriz. Bakalım geliştiriciler uygulamalarını iOS 11 ve iPhone X için ne zaman optimize etmeye başlayacak?