iOS 12 ile uygulama kapatmak çok kolay

iOS 12

iOS 12 güncellemesi ile iOS’te uygulama kapatmak artık bir işkence olmayacak. iOS 12 güncellemesi ile uygulamaları çok rahat kapatabileceksiniz.

Apple, dün düzenlediği WWDC 18 etkinliğinde karşımıza yeni iOS sürümü olan iOS 12 ile çıkmıştı. Uzun süredir sunacağı küçük yenilikleri rakipleri gibi etkinlikte sergilemeyen Apple’ın, yeni bir özelliği bu güncelleme ile sunacağı ortaya çıktı.

iOS 12 ile yeni bir özellik daha geliyor!

Bildiğiniz gibi iOS’te uygulama kapatma işlemi iPhone X ile değişmişti. iPhone X’da açık uygulamaları görmek için önce parmağınız ile docktan yukarı doğru sürüklemeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamaları kapatmak için de açık uygulamaya “X” simgesi çıkana kadar basılı tutmanız gerekiyordu.

Kullanım kolaylığı kavramına ters olan bu olay için neyse ki Apple düğmeye bastı. Yeni iOS güncellemesi ile birlikte iPhone X‘da uygulama kapatmak daha kolay hale geldi. Parmak hareketi ile açık uygulamaları gösterdikten sonra; uygulamaları kapatmak için sadece yukarı kaydırmanız yeterli olacak.

Yeni iOS güncellemesini alacak iPhone modelleri

iOS 12

Apple’ı açık tüm uygulamaları kapat seçeneğini koymamak ile eleştirenleriniz olabilir. Bu eleştirilerin bilgi noksanlığından kaynaklandığını düşünüyoruz.

Çünkü iOS’te açık olan uygulamaları kapatmak pil performansını etkilemediği gibi, cihaz performansının düşmesine neden olabiliyor. Bu yüzden iOS‘te açık uygulamaları, uygulama çökmediği sürece kapatmamanızı tavsiye ediyoruz.