iOS Chrome kayıtlı şifrelerinizi otomatik olarak dolduracak

iOS Chrome kayıtlı şifrelerinizi otomatik olarak dolduracak

Tüm şifrelerinizi Chrome’da saklıyorsanız ve bir iPhone kullanıyorsanız, çeşitli hesaplarınızda oturum açmak kolaylaşacak. Tarayıcının iOS Chrome için en son sürümü (sürüm M104) yeni bir özellik alıyor. İşte detaylar.

iOS Chrome Otomatik Doldurma sağlayıcınız olarak ayarlayabileceğiniz bir özellik alıyor. Ayrıca iPhone ve iPad’lerdeki uygulamaya yeni “gelişmiş güvenli tarama” ve Chrome Eylemleri eklenecek. Bu özelliklerin çoğu, telefonunuzdaki uygulamalarda oturum açmak için tarayıcıda depolamayı seçtiğiniz verileri kullanan Password Manager gibi Chrome’un Android sürümünde zaten mevcut. Gelişmiş Güvenli Tarama, iPhone veya iPad’inizde etkinleştirildiğinde, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin tehlikeli olup olmadığını kontrol edecek. Ayrıca, bir web sitesine kimlik bilgilerinizi girdiğinizde “Kullanıcı adınız ve şifreniz bir üçüncü taraf veri ihlali sırasında ele geçirilirse Chrome sizi uyaracak”. Daha sonra, bu şifreleri her yerde değiştirmeniz için sizi teşvik edecektir.

iOS Chrome kayıtlı şifrelerinizi otomatik olarak dolduracak

Google’ın blog gönderisine göre, “Bir süredir uzakta olduğunuzda, iOS için Chrome’da yeni içerik keşfetmenizi veya yeni bir arama başlatmanızı kolaylaştırıyoruz.” ifadeleri yer aldı. Bunun, “içeriğe göz atmayı, yeni bir Arama başlatmayı veya en sık ziyaret ettiğiniz sitelere kolayca geri dönmeyi” kolaylaştırması bekleniyor. Son sekmelerinizi de bulmanıza izin verecek. Google, bunun “yakında Android’e de geleceğini” ekledi.

Chrome’un yerleşik çeviri araçlarına güvenenler, güncellenmiş dil tanımlama modelini faydalı bulabilir. Google, bu yeni cihaz içi sürümün “ziyaret ettiğiniz sayfanın dilini ve tercihlerinize uyacak şekilde çevrilmesi gerekip gerekmediğini doğru bir şekilde anlamanıza” yardımcı olacağını söylüyor.

Bu arada, Chrome İşlemleri, göz atma verilerinizi temizleme veya gizli bir sekme açma gibi şeyleri iOS’ta daha kolay hale getirecek. Artık bu seçenekleri aramak için üç noktalı menüye gitmeniz gerekmeyecek.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, Avrupa’da 799 Euro’ya piyasaya sürüldü