iOS cihazları için ‘Anonim Modu’ duyuruldu

iOS cihazları için 'Anonim Modu' duyuruldu

Flo’nun anonim modu geldi. iOS kullanıcıları için artık anonim mod kullanılabilir olacak. Özellikle kürtajın yasak olduğu eyaletlerde yaşayan kullanıcılar varsa oldukça yararlı olabilir diyebiliriz. İşte tüm detaylar.

Yeni anonim mod, insanların bir ad, e-posta adresi veya başka herhangi bir tanımlayıcı girmek zorunda kalmadan Flo’yu kullanmasına olanak tanıyacak. Flo, kullanıcılara “mümkün olduğunca fazla mahremiyet” verebilmesini sağlamak için Apple’ın iOS iCloud Private Relay için birlikte çalıştığı Cloudflare ile işbirliği yaptı. Şirket, tanımlanabilir sağlık verilerini satmadığını, ancak modu “kürtaj yasağından etkilenen eyaletlerde yaşayan kullanıcılara güvence vermek için” kullanılabilir hale getirmek istediğini açıkladı.

iOS cihazları için 'Anonim Modu' duyuruldu

Özellikle Flo’nun mahremiyet konusunda geçmişini hatırlayanlar için anonim bir mod kesinlikle memnuniyetle karşılanacak diyebiliriz. 2019’da Wall Street Journal, birinin hamile kalmaya çalışıp çalışmadığına ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere hassas kullanıcı verilerini Facebook, Google ve diğer üçüncü taraf uygulamalarla paylaştığını bildirmişti. Anonim haldeyken uygulamaya verilen herhangi bir bilgi bir tanımlayıcıya bağlanmayacağından, cihaz kaybolursa bilgiler de  tamamen kaybolacak.

Ayrıca iOS cihazlardaki bilgiler yeni bir cihaza aktarılamaz ve yalnızca döngüler ve semptomlar gibi temel veriler yeni bir hesaba kopyalanabilir olacak. Kullanıcılar, ekstra bir koruma katmanı için bir erişim kodu da atayabilir, ancak unuturlarsa bilgilerine erişimi tamamen kaybederler. Başka bir deyişle, anonim moddayken verilere erişimi kaybetmek oldukça kolay olabilir, bu nedenle kullanıcıların aktif olarak açmayı seçmeleri gerekecek.

Dynamic Island özelliği ilk hangi Android modeline gelecek?