iOS 9 için ilk Jailbreak aracı yayınlandı!

ios 9 pangu jailbreak

Apple’ın yeni mobil işletim iOS 9 çıkalı henüz daha bir ay olmuşken ilk Jailbreak aracı yayınlandı. iOS cihazlara farklı özellikler katan jailbreak işlemini artık iOS 9’da yapabilirsiniz. Pangu Jailbreak yayınlandı.

ios-9-pangu-jailbreak

İlk iOS sürümlerinden beri bağımsız geliştiriciler tarafından desteklenen jailbreak programı artık iOS 9’u destekliyor. Apple’ın en güncel mobil işletim sistemi iOS 9.0.2 sürümü için Pangu Jailbreak aracı yayınlandı. Jailbreak konusunda uzman ekip Pangu, şimdilik ilk jailbreak çözümü.

iOS 9 ve iOS 9.0.2 sürümlerini destekleyen jailbreak işlemiyle cihazlarınızı Apple’ın belirlediği sınırların dışına çıkarabilirsiniz. Kimi kullanıcılar bu işlemi yakından takip ederken, çoğunluk ise kullanmama yönünde seçimini yapıyor. Özgürlük vaad eden bu işlem App Store’da yer almayan uygulamaları cihazınıza kurmanıza olanak tanıyor. Ancak tabii ki bu çeşitli güvenlik sorunlarını beraberinde getirecektir. Devam etmeden önce hatırlatalım. Jailbreak işlemi Apple tarafından desteklenmemekte ve cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarmaktadır.

iOS 9 sürümünün yüklenebildiği tüm Apple cihazlar için kullanılabilir olan iOS 9 Jailbreak işlemi “untethered” yani cihazınızı kapatıp açtığınızda etkisini kaybetmeyen türden. Yani kalıcı jailbreak türüdür.

Pangu iOS 9 Jailbreak aracı Windows işletim sistemli bilgisayarınızla yapabileceğiniz bir işlemdir. Gereken programın boyutu yaklaşık 73 MB. İlk etapta jailbreak ile birlikte kullanabileceğiniz tweak yani programlar tam anlamıyla uyumlu olmayabilir. Dolayısıyla yüklemeden önce araştırmanızı öneriyoruz.

Detaylı bilgilere Pangu’nun kendi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Buradaki bağlantıyı kullanarak Pangu’nun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

iPhone 6s’in kamerası beğenilmedi!