iOS 13.5 için Jailbreak Geliyor!

jailbreak

Apple tarafından yeni yayınlanan iOS 13.5 ile Jailbreak yapmak isteyenlere, geliştirici ekipten sevindirici bir açıklama geldi.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde iPhone ve iPad‘ler için yeni işletim sistemi iOS 13.5‘i yayınlamasıyla, yeni özellikleri kullanıma sunmuştu. Tabii yeni iOS sürümünün çıkmasıyla bazı kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı.

Jailbreak ile çeşitli özelikleri  ekleyerek iOS işletim sistemini, kendi kullanım tarzlarına uyumlu hale getiren bazı kullanıcılar, merakla Jailbreak’in yolunu gözlemeye başladı. Çünkü yeni çıkan sürümlerle, Jailbreak’in uyumlu hale getirilmesi her zaman için biraz zaman almakta. Durum böyle olduğu için kullanıcılar güncelleme için bir süre daha beklemek zorunda kalıyor.

Unc0ver tarafından yapılan açıklamaya göre Apple’ın yeni mobil işletim sistemi için üstünde çalışılan Jailbreak’in yakın bir zamanda indirmeye sunulacağı belirtildi. Yeni Unc0ver 5.0 araçı ile takım Pwn20wnd tarafından bulunan güvenlik açığını kullanarak bu işlemi gerçekleştirmekte.

iOS 13.5 yayınlandı! Maske ile Face ID kullanımı kolaylaştı!

Unc0ver yarışı önde götürüyor

Sadece Mac OS’da çalışan ve şu an için sadece A11 Bionic işlemcileri kullanan (iPhone 8 and iPhone X) cihazlara destek veren Checkra1n ile kıyaslandığında biraz daha önde olan Unc0ver takımı, henüz bir tarih vermedi. Ancak Mac OS, Windows ve Linux desteği olan Unc0ver Tool, kullanıcılara her platformada Jailbreak imkanı sunduğunun altını çizmekte fayda var.

Dilerseniz geliştirici ekibin yeni sürüm üzerindeki ilerlemesini bu adresten takip edebilirsiniz.