iOS 11.3.1 için Jailbreak çıktı!

iOS 11.3.1 Jailbreak

iOS 11.3.1 için Jailbreak aracı bugün yayınlandı. Eğer iPhone’unuza yeni özellikler eklemek istiyorsanız, iOS 11.3.1 için Jailbreak işleminin nasıl yapıldığına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Apple, kapalı işletim sistemi iOS ile dünyanın en güvenli mobil deneyimini sunması ile biliniyor. Ancak hackerlar, iOS’te kapatılmayan güvenlik açıklarından faydalanarak Jailbreak işlemini uygulayabiliyor. Apple her ne kadar Jailbreak işlemine imkan sağlayan açıkları kapatmaya çalışsa da, geç de olsa hackerlar Jailbreak aracını yayınlayabiliyor.

Bugün ise iOS 11.3.1 sürümüne kadar tüm sürümleri kırabilen Jailbreak aracı yayınlandı. Electra ekibinin yayınladığı Jailbreak aracı; iOS 11.2, iOS 11.2.1, iOS 11.2.2, iOS 11.2.5, iOS 11.2.6, iOS 11.3 ve iOS 11.3.1 sürümlerinde kullanılabiliyor. Ancak Electra’nın Jailbreak aracı diğer Jailbreak araçları gibi tek tıklama ile yapılmıyor.

iOS 11.3.1 için Jailbreak nasıl yapılır?

iOS 11.3.1 için Jailbreak işlemini yapabilmek için önce http://www.cydiaimpactor.com adresinden Windows veya Mac’e Cydia Impactor‘un son sürümünü indirmeniz gerekiyor. Daha sonra https://developer.apple.com adresinden Apple geliştirici hesabı edinmelisiniz. Bu hesabın Jailbreak işleminin yapılacağı iPhone veya iPad’inizde açık olması gerekiyor.

Daha sonra coolstar.org/electra adresinden Electra1131’ün IPA dosyasını indirin. Cihazınız üzerinden Uçak Modu’nu etkinleştirin ve Siri’yi devre dışı bırakın. Daha sonra cihazı kapatıp açın.

iPhone X Plus’ın fiyatı belli oldu

iPhone’u veya iPad’i PC’ye bağlayın. Cydia Impactor uygulamasını açın ve Electra1131 üzerinden indirdiğiniz IPA dosyasını uygulamaya sürükleyin. Ayarlar > Genel > Profil menüsünden Electra profilini bulun ve Güven seçeneğine tıklayın.

Bu işlemlerden sonra Electra uygulaması cihazınıza yüklenecek. Uygulamayı açın ve Jailbreak butonuna basın. Bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınız Jailbreak’lenecek.

iOS 11.3.1 için Jailbreak

Jailbreak’i beğenmezseniz cihazınızı sıfırılamanız gerekiyor. Bu yüzden yedek almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Son olarak Jailbreak yaptığınızda Apple güvenlik konusunda size bir garanti vadetmediğini belirtelim. Bankacılık işlemlerinizi Jailbreak’li iPhone’dan yaparken bir kez daha düşünmeniz gerekebilir.