iOS 9’da “Wi-fi Yardımı” özelliğini kapatın!

ios 9 wi fi yardimi

iOS 9 işletim sistemiyle ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bugün size vereceğimiz bilgi ile pil ömrünüzü uzatabilirsiniz. “Wi-fi Yardımı” adını taşıyan bu özelliğin varlığından haberdar olmayabilirsiniz. Detayları haberimizde.

ios-9-wi-fi-yardimi

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 9 ile birlikte irili ufaklı çok sayıda yeni özellik geldi. Bu özelliklerden bir kısmı hemen dikkat çekerken, bir kısmı ise zamanla ortaya çıkıyor. Daha önce iOS 9’da pil ömrünüzü uzatabilmeniz adına bazı ipuçları paylaşmıştık. Bu haberimizde bahsettiğimiz özellik ise henüz yeni gündeme geldi.

Ayarlar > Hücreler sekmesinin en altında “Wi-fi Yardımı” adını taşıyan bir özellik yer alıyor. Bu özellik siz Wi-fi ile internete bağlandığınızda, eğer Wi-fi hızı yavaş ise, hücresel bağlantı yani 3G üzerinden internet hızınızı artırıyor. Wi-fi ve 3G’nin aynı anda kullanılması internete erişim hızınızı artırıyor ancak daha fazla pil tüketmenize sebep oluyor. Dolayısıyla güç tasarrufuna ihtiyaç duyduğunuzda bu özelliği kapatmanızı öneriyoruz.

Ayarlar > Hücresel > Wi-Fi Yardımı

ios-9-wi-fi-yardim-ozelligi

Ancak tam tersi durum da düşünülebilir. Yüksek hızlı internete erişim duyduğunuzda bu özelliği açarak, Wi-fi ve 3G’yi aynı anda kullanarak daha hızlı internet erişimi sağlamanız mümkün.

iOS 9’da pil ömrünüzü artıracak 12 ipucu!