Apple, yeni iOS güncellemesiyle pil yavaşlatma özelliğini kapatacak, ama…

tim1

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde ABC News’a katıldı ve çok tartışılan pil yavaşlatma özelliği hakkında konuştu.

Apple, son dönemde eski iPhone modellerinin pil performansını düşürmeye yönelik hazırladığı güncellemelerle eleştirilerin hedef noktasında. Bu eleştiriler o kadar büyük boyutlara ulaştı ki, sonunda firmadan geri adım sinyalleri geldi ve son olarak da Tim Cook’tan açıklama geldi.

Apple CEO’su Tim Cook, firmanın şubat ayında yayınlayacağı yeni iOS güncellemesi ile pil özellikleri konusunda teknoloji severlere daha fazla bilgi ve imkan sunacaklarını belirtti. Yeni sistem güncellemelerinin eski cihazlardaki pil performansına olumsuz yönde etki etmemesi adına bazı yavaşlatma seçeneklerini hayata geçirdiklerini söyleyen Cook, bu yeni güncelleme ile pil performansının düşürülüp düşürülmemesi konusunda seçimin kullanıcılara bırakılacağını söyledi ve ekledi.

Düşük pil performansı seçeneğini iptal edebileceksiniz, ama firma bunu önermiyor. Çünkü çökme ve aniden kapanma gibi sıkıntılar yaşanabilir. Bu da cihazın garanti dışı kalmasına yol açabilir mi, bu gibi detayları da yakında öğreneceğiz gibi görünüyor.

Apple, yeni iOS güncellemesiyle pil yavaşlatma özelliğini kapatacak, ama...

Dolores O’Riordan’ın ölüm sebebi belli oldu. Resmi açıklama bekleniyor