iOS 16 ne zaman yayınlanacak?

iOS 15 sürümünün

Bu yıl Apple’ın büyük yazılım güncellemelerini denemek için uzun yıllar beklemeniz gerekmeyecek.

iOS 16 ne zaman yayınlanacak? Apple, iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura ve watchOS 9’un beta sürümlerinin temmuz ayında şirketin test web sitesi aracılığıyla kullanıma sunulacağını onayladı. Geliştiricilerin bu güncellemelere halihazırda zaten erişimi var, ancak siz de kendi kişisel bir cihazınızda bu yeni özellikleri denemek istiyorsanız bu sizin için hoş bir haber, hem de çok fazla beklemenize gerek kalmadan.

iOS 16 iPhone'lar için yeni bir özellik getirecek

Her güncellemede en az bir net değişiklik bulunuyor. iOS 16, widget’larla ve özelleştirilebilir bir görünümle çok daha iyileştirilmiş bir kilit ekranı sunuyor. Ayrıca Mesajlar, Cüzdan, Ev ve CarPlay’de de büyük iyileştirmeler bekleyebilirsiniz.

iOS 16 ne zaman yayınlanacak?

iOS 16 özellikleri

Bu arada iPadOS 16, nihayet örtüşen pencereler ve uygun harici monitör desteği de alıyor. macOS Ventura’yı kullandığınızda ise çoklu görev, Spotlight aramaları ve temel uygulamalarda iyileştirmeler bulacaksınız; watchOS 9 ise fitness takibi, yüzler ve bildirimler için yeni ve büyük güncellemeler sunuyor.

iOS 16 özellikleri

Herhangi bir beta gibi, genel test sürümlerini yüklerken dikkatli olmak isteyebilirsiniz. Büyük olasılıkla pek çok hata ve henüz uyumsuz uygulamalarla karşılaşacaksınız. Ancak bu beta sürümler riskin farkında olarak erkenden yeni güncellemeleri denemek isteyenler veya en azından ikincil bir cihaza beta yüklemeyi göze alabilen meraklılar için. Fakat riskten kaçınmak istiyorsanız ve kesinlikle kararlı bir yazılıma ihtiyacınız varsa, tamamen kullanıma hazır sürümleri beklemek isteyebilirsiniz.

iOS 16, iPhone’larda Face ID ayarlarını değiştirdi