İnternet alışverişleri için devrim niteliğinde karar

e ticaret 2

Şirket bugün yaptığı açıklamada, Etsy’nin alışveriş yapanlar ve satıcılar için bir satın alma koruma programı başlattığını duyurdu.

İnternet alışverişleri için devrim niteliğinde karar. 1 Ağustos‘ta başlayacak olan program, bir ürün hasarlı geldiğinde, eksik olduğunda veya listeleme açıklamasıyla eşleşmediğinde müşterilere para iadesi yapacak.

Güncellenen satıcı el kitabına göre, nakliye ve vergiler dahil 250 doların altındaki satın almalar program kapsamına alınacak. Şirket, geri ödemeleri karşılamak için programa yılda 25 milyon dolar koyacağını ve satıcıların programa katılımının ücretsiz olduğunu söylüyor.

İnternet alışverişleri

Etsy’nin COO’su Raina Moskowitz basın açıklamasında, “Kolay sorun çözümü, e-ticaret alışveriş deneyiminin kritik bir parçası ve yeni Etsy Satın Alma Koruması programımız, Etsy’de alışverişi daha da endişesiz hale getirmeye yardımcı olmayı amaçlamaktadır.” dedi.

İnternet alışverişleri için devrim niteliğinde karar

Satıcılar için program, bir ürün asla ulaşmadığında veya bir ürün geldiğinde ancak hasar gördüğünde – bir takvim yılında yalnızca ilk hasar vakası kapsanmasına rağmen – kazançlarını korumalarına izin verecek. El kitabına göre, mevcut politika kapsamında, satıcılar eksik paketlerden sorumlu değil, ancak yeni program, Etsy’nin alıcıya ne zaman geri ödeme yapacağını daha net bir şekilde ortaya koymalı.

İnternet alışverişleri

Satın alma korumasına hak kazanabilmek için, satıcıların satın alınan ürünleri izleme bilgileriyle göndermesi ve/veya Etsy’den satın alınan bir gönderi etiketi kullanması, tahmini bir teslim tarihine sahip olması ve diğer gereksinimlerin yanı sıra listeleme ayrıntılarının doğru olması gerekir.

İnternet alışverişleri

Etsy, satın alma koruma programının “müşteri desteğini geliştirmek, kullanıcı deneyimi genelinde güveni artırmak ve benzersiz ve özel ürünler için bir hedef olarak pazarımızın bütünlüğünü korumak” için daha geniş bir çabanın parçası olduğunu söylüyor. Etsy için, satın alma sorunları olduğunda mağazalara ve alıcılara daha tek tip bir yaklaşım sunmak, eBay gibi diğer platformlarla uyumlu olarak, pazarın daha da profesyonelleştirilmesi etkisine de sahip olabilir.

Program, binlerce Etsy tüccarının, satıcılar için işlem ücretlerinde son zamanlarda yapılan bir artış da dahil olmak üzere bir şikayet listesi nedeniyle greve gitmesinden birkaç ay sonra geldi. Şirket, Etsy’nin müşteri desteği gibi şeylere yatırım yapmasına izin vereceğini söyleyerek en son ücret artışını savundu.

Apple Watch Series 8 bu yeni özellikle hayat kurtarabilir