Instagram ızgara sabitleme özelliği artık tüm kullanıcılara sunuluyor

Instagram ızgara sabitleme özelliği artık tüm kullanıcılara sunuluyor

Nisan ayında başlayan bir testin ardından Instagram, kullanıcıların başkalarının görmesini istedikleri gönderileri vurgulamalarının yeni bir yolu olan grid pinning’i kullanıma sunmaya başladı. İşte detaylar.

Bir resmi veya Reels videosunu sabitlediğinizde, profil sayfanızdaki fotoğraf ızgarasının üzerinde görünecek. Bu şekilde üç adede kadar içerik sergilemek mümkün olacak. Sabitlemeye başlamak için, tek bir gönderinin üzerindeki üç nokta simgesine dokunun ve ardından “profilinize sabitle”yi seçin. Ardından gönderiniz sabitlenmiş olacak. Izgara sabitlemenin piyasaya sürülmesi, Instagram ve Facebook’un Reels’e yeni özellikler eklemesiyle aynı zamana denk geliyor.

Instagram ızgara sabitleme özelliği artık tüm kullanıcılara sunuluyor

Artık kliplerinize etkileşimli çıkartmalar eklemek ve kendi sesinizi içe aktarmak mümkün. Meta ayrıca Reels videoların maksimum uzunluğunu 90 saniyeye çıkardı. Tüm değişikliklerden bahseden Instagram başkanı Adam Mosseri, içerik oluşturucuların çalışmalarını hayranlarla etkileşime geçirmesini ve paylaşmasını kolaylaştıracaklarını söyledi. Şirketin, kullanıcılara profil sayfaları üzerinde kontrol sağlamanın daha fazla yolunu aradığını da sözlerine ekledi. Uygulama bu aralar bir çok yeni özellik sunarak mevcut kitlesini korumaya ve potansiyelini artırmaya çalışıyor. Özellikle TikTok ile bir yarış içinde olan uygulama yeni özellikler ile kullanıcıları elinde tutmaya ve başka platformlara kaptırmamaya çalışıyor. Açıkçası Reels’in TikTok kadar başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Reels videoların da ciddi anlamda bir takipçi kitlesi oluştu. Farklı özellikler de ekleyerek uygulama bu özelliğinin performansını maksimuma çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

iOS 16, güvenlik düzeltmelerini otomatik olarak yükleyecek