iOS 14 gerçek zamanlı ses seviyesi ölçecek!

ses seviyesi

Apple’ın iOS 14 ile sunacağı yenilikler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Şimdi de iOS 14’ün gerçek zamanlı ses seviyesi ölçeceği ortaya çıktı.

Apple’ın WWDC 20 etkinliğinde tanıttığı iOS 14 güncellemesi, etkinlik sonrasında geliştiriciler için Beta olarak yayınlanmıştı. Geçtiğimiz gün iOS 14 Beta 2 güncellemesini indirime sunan Apple’ın yeni sürüm ile sunacağı yeni özelliklere yenisinin eklendiği ortaya çıktı. Yeni Beta ile gerçek zamanlı ses seviyesi ölçme özelliğine kavuşan iOS 14, bu sayede sağlık konusunda daha iyi bir deneyim sunacak.

iOS 14 Beta 2 güncellemesi çıktı!

Bildiğiniz gibi Apple, iOS 13 ile kullanıcıların kulaklıklarla uzun süre yüksek sese maruz kalmasını önlemek için bir işitme özelliği eklemişti. Bu özellik şimdi iOS 14 ile gerçek zamanlı olarak görüntülenebiliyor. Desibel cinsinden gösterilen bu özelliği aktif etmeniz için bir kaç işlem uygulamanız gerekiyor.

ses seviyesi

Eğer iOS 14 kullanıyor ve ses seviyesini gerçek zamanlı ölçmek istiyorsanız; Ayarlar>Denetim Merkezi>Denetimleri Özelleştir bölümünden İşitme özelliğini kısayola eklemeniz gerekiyor. Daha sonra iPhone’un sağ üst bölümünden denetim merkezini açıp İşitme simgesine tıklayıp, ses seviyesini canlı olarak görüntüleyebilirsiniz.

Apple Developer hesabınız yoksa aşağıdaki adımları izleyip iOS 14 Beta 2‘yi yükleyebilirsiniz.

iOS 14 Beta 2 nasıl yüklenir?

  1. Buradaki linki iPhone’dan Safari tarayıcısı ile açın.
  2. iOS Beta Profile’ı indirin.
  3. iOS Beta Profile’ı iPhone’unuza yüklemek için şifreniz sorulacak. Şifrenizi girin ve profili yükleyin.
  4. iPhone’u kapatıp açın.
  5. iPhone açıldıktan sonra; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümüne girin.
  6. iOS 14 Beta bu ekranda görünecektir. İndirin ve yükleyin.

Yorumlar kapatıldı.