iPhone kamerası iOS 14 ile seviye atlıyor!

iPhone kamerası

Apple’ın geliştiriciler için sunduğu iOS 14 güncellemesi ile iPhone kamerası resmen seviye atlıyor. İşte kamerada yapılan tüm iyileştirmeler.

Apple, WWDC 20 etkinliği sonrasında geliştiricileri için iOS 14 güncellemesinin Beta testlerine başlamıştı. Bir dizi yenilik ile gelen yeni sürümün tüm detayları etkinlik sırasında açıklanmamıştı. Beta sürümünün çıkmasından sonra yenilikleri ortaya çıkan iOS 14’ün iPhone kamerası için iyileştirmeler ile geldiği ortaya çıktı.

iOS 14 ile YouTube 4K video oynatma özelliğine kavuşuyor!

Şimdilik Pro mod gibi detaylı ayarları ana kamera uygulamasına eklemeyen Apple, fotoğraflar çekim hızında gözle görünür iyileştirmeler yapıyor. Ayrıca iPhone 11 serisindeki gece modunda jiroskop kullanılarak daha sabit fotoğraflar çekme imkanına sahip olacaksınız.

Yapılan iyileştirmeler

iOs 14 Geliştirilmiş fotoğraf çekme performansı: Artık saniyede 4 kareye kadar yüzde 90’a kadar daha hızlı fotoğraf çekebilirsiniz. İlk çekim süresi artık yüze 25 daha hızlı olacak. Portre çekiminden çekim ise yüzde 15’e kadar daha hızlı.

QuickTake videosu: iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinde artık fotoğraf modunda QuickTake videosu çekebilirsiniz.

Video modunda hızlı geçişler: Tüm iPhone modellerinde artık Video modunda, video çözünürlüğünü ve kare hızını değiştirmek için hızlı geçişler yer alıyor.

Güncellenmiş Gece modu: iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde gece modunda fotoğraf çekerken, kamera yakalama sırasında sabit kalmanıza yardımcı olmak için jiroskop kullanır. Ayrıca, pozlamanın bitmesini beklememek için o an pozlamayı iptal edebiliyorsunuz. Fotoğraf pozlamayı iptal etseniz bile yine de kaydediliyor.

iOS 14 ile Pozlama telafisi kontrolü: Artık kamera odağını ve belirli bir çekim için pozlamayı ayrı ayrı kilitlerken, tüm kamera oturumu için fotoğraf ve videolar için poz telafisi değerini kilitleyebilirsiniz.

Ses düzeyi düğmeleriyle seri çekim fotoğrafları ve QuickTake videosu yakalama: Ses Seviyesini Artırma düğmesine basarak seri çekim fotoğrafları çekmenize olanak tanıyor. Ayrıca QuickTake videosu Ses Seviyesi Azaltma düğmesini kullanarak çekilebiliyor.

Ön kamerada çekilen fotoğrafları yansıtma: Artık ön kamera ayna efekti ile fotoğraf çekmeyecek. Bu seçeneği Ayarlar’dan kapatabileceksiniz.

QR kodu okuma geliştirmeleri: QR kodu okuma geliştirmeleri, küçük veya nesnelerin etrafına olsa bile kodların taranmasını kolaylaştırıyor.

iOS 14 Beta