İnternette veri hırsızlığını başka boyuta taşıdılar: Bu kadarı fazla

Meta gözetleme şirketine siber güvenliği

İnternette veri hırsızlığını çok başka bir boyuta taşıdılar. Yaşanan bir gelişme herkesi hayretler içerisinde bıraktı. İşte merak edilen bütün ayrıntılar.

İnternete veri hırsızlığını birçok alanda yapmak mümkün. Hatta dev şirketlerin bile veri hırsızlığı yaptığı defalarca söylendi. Ancak ortaya çıkan bir gelişme bu kadar da olmaz dedirtti. Milyonlarca insanın kamuoyu oluşturabildiği internette yeni bir dolandırıcılık yöntemi başladı.

Bir platform yardım ve destek bahanesiyle insanları dolandırıyor. Bu tür platformların sayısı ne yazık ki her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Bunlardan bir tanesi de Umutverir isimli bir platform oldu. Bu platform hakkında çok fazla şikayet var. Ancak onların kullandığı yöntem biraz daha farklı.

İnternette veri hırsızlığını arşa çıkardılar

Kendilerini insani yardım vakfı olarak tanıtan bu platform otomatik sözde yardım sistemi oluşturdu. Bu yardım sisteminde bağışçılar ve yardıma muhtaç olan kişiler olmak üzere iki grup bulunuyor. Normalde yardım yapan kişilerin parası çalınırdı. Ancak onlar biraz daha farklı bir sisteme başvurdu.

İnternette veri hırsızlığını

Yardıma muhtaç olan kişilerin kimlik bilgileri ele geçirildi. Bu platformun işleyişi ise oldukça basit. Kaydınızı yaptıktan sonra WhatsApp üzerinden size ulaşan bu web sitesi size ait tüm kimlik bilgilerini topluyor. IBAN hesabınıza yaklaşık olarak 1 ile 3 TL arasında ödeme yapıldıktan sonra tüm bilgileri paylaşmanız talep ediliyor. Siz bilgileri paylaşınca bunları veri havuzlarında topluyorlar.

Clubhouse internet tarayıcıları üzerinden kullanılabilecek: Yepyeni özellik

İnternette veri hırsızlığını çok başka bir boyuta taşıyan bu platform ile ilgili yoğun bir şekilde şikayet var. Bu şikayetlerin tamamında platformun IBAN fotoğrafı aldığı ve hemen ardından yardıma muhtaç olan kişileri engellediği yönünde. Bu tür web siteleri üzerinden işlem yapacaksanız son derece dikkatli olmanızı öneriyoruz.