Samsung, Apple ve Nokia Arasında ki Veri Hırsızlığı Sorunu

aa3

Apple ve Samsung iki rakip firma. Birbirleriyle pek çok kez şikayetçi oldular. Ancak şikayetlerin arkasında yaşanan dalganın ne olduğu fazla dışarıya sızmıyordu. Apple firmasının Samsung firmasını patent bürosuna son şikayetinin ardından çıkana bakılırsa, rakipler arasında rekabet, veri hırsızlığına dayanıyor.

Siber suçlarla alakalı mevzuat tam olarak şekillenmediği için, herkes oline dünyada dilediği gibi hırsızlığı, çok iyi kamufle olarak yapabiliyor. İşin ilginç tarafı ise bu hırsızlık olaylarından dolayı dev firmaların birbirlerini suçlamış olması. Kendileri bizzat siber çetelerle mücadele için çalışmaları gerekirken, kendilerinin bu yasal olmayan yola tevessül etmeleri, çok yanlış bir durumdur. Denilene göre Samsung firması, Apple ve Nokia arasında imzalanan gizli anlaşma metinlerini, sitemlerine sızarak ele geçirdiği ve bu metinleri 200 yakın ticaret uzmanına dağıttğıdır. Bu olayın çözen Apple firması, Samsung firmasını şikayet ediyor. Peşinden de Nokia şikayetçi oluyor Samsung firmasından.

aa

Ancak Samsung firması iddialara cevap vermekte gecikmedi. Anında iddiaları ret ederek, şikayetlerin bağımsız bir kuruluşta değerlendirmesini teklif etti. Bir de kendisi bağımsız olduğunu iddia ettiği bir kuruluşu önerdi. Burada ilginç bir suçlama Samsung firmasına yöneltildi. Nokia firması, Samsung firmasının önerdiği kuruluşun, Samsung tarafından gizlice fonlandığını, bu sebeple lehinde bir karar verebileceği şeklinde iddialarla itirazda bulundu. Görülen o ki devler arasında yarış, yasal olmayan karmaşık suçlamalara sebep olabilecek kadar kızgın.