Firefox Aslında Safari’nin Gerisinde

ABD hükümeti tarafından yayınlanan yeni rapor, bağımsız araştırma şirketleri tarafından söylenenin aksine Firefox’un Safari’nin gerisinde kaldığını gösterdi.

Bugüne kadar NetApplications veya IDC gibi pazar araştırma şirketleri tarafından yürütülen bağımsız araştırmalar, internet tarayıcıları yarışında Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla Firefox’u ilk üç sıraya yerleştirmiş olsa da, ABD hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni rapor Firefox‘un ilk üçteki yerinin ilk bakışta göründüğü kadar garanti olmadığını gözler önüne serdi.

firefox

ABD hükümeti tarafından hazırlanan bu yeni rapor, ilk sırada yer alan Internet Explorer ve Google Chrome’un ardından Mozilla Firefox’un değil, Apple’ın Mac OS X ve iOS işletim sistemlerine yönelik olarak hazırladığı internet tarayıcısı Safari‘nin geldiğini gösterdi. Mozilla’nın internet tarayıcıları alanında önde gelen firmalar arasında yer aldığı göz önüne alındığında bu rapor oldukça şaşırtı olsa da, Safari’nin bu üstünlüğünün ABD’yle sınırlı kaldığı tahmin ediliyor.

Yüzde 34.8 pazar payına sahip olan Google Chrome ABD’de en çok kullanılan internet tarayıcıları listesinde ilk sırada yer alırken, listenin ikinci sırasında yüzde 28.4 pazar payıyla Internet Explorer, üçüncü sırada yüzde 20.1 pazar payıyla Safari ve dördüncü sırada ise yüzde 11 pazar payıyla Mozilla Firefox yer aldı.

Google Sağlık Hizmetlerini Kökten Değiştirecek