Internet Explorer Virüs Saçıyor

İnternet aleminin güvenlik açıkları hususunda yazılarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Her gün farklı bir yöntem internet korsanlığında söz konusu olsa da, bunların bazıları diskalifiye ediliyor, bazıları ise edilemiyor. Bundan dolayı uyarılar söz konusu oluyor. Şimdi de Internet Explorer tarayıcısını kullananlar bir tehlike yaşayabilirler.

Yeni ortaya çıkan bir virüs, Internet Explorer tarayıcısının açıklarını kullanarak rahat bir şekilde bilgisayarınıza sızabilir. Ama hiç boşuna anti virüs programınızın bilgisayarımı tara sekmesine tıklamayın. Çünkü bu virüs sabit diske yerleşmediği için kendini kamufle etmiş bir durumda. Anti virüs programınız virüsü fark etmeyecek. Aslında bu bir yandan da iyi diye düşünebilirsiniz. Çünkü sabit diske yerleşmeyen virüsten bilgisayarınızı resetlediğinizde kurtulmak mümkün. Ama ne kadar kurtulsanız da virüs aynı yoldan, yani Explorer üzerinden tekrar bilgisayarınıza kolayca sızabilir.

explorer

Virüsün zararlı bir durumda olmadığı söyleniyor. Ama şimdilik bu durum böyle. FireEye virüsü fark eden güvenlik firması. Bazı güvenlik şirketlerinin bilgisayarına sızdığı açıklanmış. Denilenlere göre bu virüs devletler arası siber savaştan kaynaklanan bir virüs. Sorumlusunun da Rusya olduğu söyleniyor. Ama elde ki bilgiler kesin değil tabi. Sizin yapmanız gereken virüsten korunmak için başka bir tarayıcıyı tercih etmek olacaktır.