Yeni internet düzenlemesi yapılabilir: İnternet bedava mı olacak

internet üzerinden yardım faaliyeti

Yapılan bazı çalışmalar ile birlikte yeni internet düzenlemesi gelebilir. Özellikle internetin yeme ve içme gibi son derece önemli görülmesi büyük önem taşıyor.

Birçok kişinin beklediği yeni internet düzenlemesi dünya çapında gerçekleşebilir. Son 10 yıl içerisinde internet kullanımı çok ciddi seviyelerde artış gösterdi. Sosyal medya sayesinde toplumsal hareketler ortaya çıktı. Birmingham Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada internet kullanımının temel bir insan hakkı olduğu ifade edildi.

Bugüne kadar internet adeta bir lüks gibi görülüyordu. Hele ki sadece 10 yıl önce bile herkesin evinde internet olması neredeyse imkansızdı. Fakat şimdi küresel şirketler interneti her yere ulaştırdı. Akıllı telefonlar burada büyük öneme sahip. Ancak şu anda bile internetin temel insan hakkı olduğu ile ilgili büyük tereddütler var.

Bilim insanları internetin temel bir hak olduğunu söylüyor

Araştırmacılar internetin tıpkı gıda ihtiyaçlarının karşılanması gibi büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. ABD ve Avrupa gibi ülkelerde birçok farklı internet projesi geliştiriliyor. Bu projeler sayesinde halkın ücretsiz bir şekilde internette ulaşması amaçlanıyor. Elbette büyük internet sağlayıcıları da burada önemli bir role sahip.

yeni internet düzenlemesi
Avrupa ve ABD merkezli yapılan çalışmalar sonucunda insan haklarının bütünüyle sağlanabilmesi için internetin şart olduğu söylendi. Hatta Hindistan gibi ülkelerde bile bu tür girişimler var. Mesela Hindistan’ın bir eyaletinde 39 milyon kişiye ücretsiz internet sağlandı. Ayrıca Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği yine benzer projelere imza atıyor.

Elbette burada asıl önemli olan küresel internet sağlayıcıları ile ortak projeler yürütebilmek. Evrensel internet erişiminin dünya için pek bir maliyet yaratacağı düşünülmüyor. Bu nedenle hükümetler duruma sıcak bakıyor. Bireysel internet kullanımı arttıkça bu sorunun daha da az olacağı düşünüyor. Eğer bu şekilde devam ederse 10 yıl kadar sonra tüm dünyada internet ücretsiz hale gelebilir.

SpaceX Starlink üzerinden internet vermeye başladı: İşte ilk kullanım detayları!

Peki sizce Türkiye’de internetin ücretsiz sunulması mümkün mü? Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.