Intel Foundry Faaliyete Geçiyor

Intel Foundry

Intel Foundry, müşterilerin yapay zekâ hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için Intel 14A işlem teknolojisi, özel düğüm evrimleri ve yeni Intel Foundry Advanced System Assembly Test (Dökümhane Gelişmiş Sistem Montajı ve Testi – ASAT) yeteneklerini içeren yeni yol haritasını açıkladı.

Intel,  yapay zekâ çağı için tasarlanmış daha sürdürülebilir bir sistem dökümhanesi olarak Intel Foundry’nin lansmanını gerçekleştirdi ve bu on yılın ikinci yarısında liderlik sağlamak üzere tasarlanan daha kapsamlı süreç yol haritasını açıkladı.

Şirket ayrıca, Intel’in gelişmiş paketleme ve Intel 18A işlem teknolojileri için onaylanmış araçlar, tasarım akışları ve fikri mülkiyet portföyleriyle Intel Foundry müşterilerinin çip tasarımlarını hızlandırmaya hazır olduklarını belirten Synopsys, Cadence, Siemens ve Ansys gibi ekosistem ortakları tarafından sağlanan desteğin de altını çizdi.

Intel Foundry

Süreç Yol Haritası 5N4Y’yi Aşıyor

Intel’in genişletilmiş süreç teknolojisi yol haritası, birkaç özel düğüm evrimine ilave olarak Intel 14A’yı da şirketin öncü düğüm planına ekliyor. Intel ayrıca son derece iddialı olan dört yılda beş düğüm (5N4Y) süreci yol haritasına sadık bir ilerleme izlediğini ve endüstrinin ilk arka taraf güç çözümünü sunacağını doğruladı.

Şirketin üst düzey yöneticileri, Intel’in 2025 yılında Intel 18A ile işlem liderliğini yeniden kazanmasını bekliyor.

Intel Foundry

Yeni yol haritası Intel 3, Intel 18A ve Intel 14A işlem teknolojilerine yönelik gelişmeleri içeriyor. Buna, 3D gelişmiş ambalaj tasarımları için silikon içi yollarla optimize edilen ve çok yakında üretime hazır hale gelecek olan Intel 3-T de dahil. Buna ilave olarak, geçen ay duyurulan ve UMC ile ortak geliştirilmesi beklenen yeni 12 nanometre düğümleri de dahil olmak üzere olgun işlem düğümleri de vurgulanıyor. Bu gelişmeler, müşterilerin kendi özel ihtiyaçlarına göre ürünler geliştirip sunmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Her iki yılda bir yeni bir düğüm ve sürekli düğüm evrimleri planlayan Intel Foundry, Intel’in lider işlem teknolojisini temel alan ürünlerini ve hizmetlerini geliştirmenin yolunu müşterilere sunuyor.

Intel FCBGA 2D, EMIB, Foveros ve Foveros Direct’i içeren kapsamlı ASAT tekliflerine Intel Foundry FCBGA 2D+’nın da eklendiğini duyurdu.

Intel Foundry

Intel 18A Müşteri İvmesi Konusunda Microsoft Tasarımı

Müşteriler Intel’in uzun vadeli sistem dökümhanesi yaklaşımını destekliyor. Pat Gelsinger’ın açılış konuşmasında Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Satya Nadella, Microsoft’un Intel 18A süreci üzerinde üretmeyi planladığı bir çip tasarımını seçtiğini belirtti.

Nadella, “Her kuruluş ve tüm sektör için üretkenliği temelden dönüştürecek çok heyecan verici bir platform değişiminin ortasındayız” dedi. “Bu vizyona ulaşmak için en gelişmiş, yüksek performanslı ve yüksek kaliteli yarı iletkenlerin güvenilir bir şekilde tedarik edilmesine ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Intel Foundry ile çalışmaktan bu kadar heyecan duyuyoruz ve Intel 18A sürecinde üretmeyi planladığımız bir çip tasarımını seçmemizin nedeni de bu.”

Intel Foundry, Intel 18A, Intel 16 ve Intel 3 dahil olmak üzere dökümhane proses nesillerinde tasarım kazanımlarının yanı sıra gelişmiş paketleme de dahil olmak üzere Intel Foundry ASAT yeteneklerinde önemli bir müşteri hacmine sahiptir.

Toplamda, levha ve gelişmiş paketlemede Intel Foundry’nin beklenen ömür boyu anlaşma değeri 15 milyar doların üzerindedir.

Canon ,Zirveyi Kimseye Kaptırmıyor