TOUGHBOOK G2mk3, Dayanıklı Tablet Pazarında Devrim Yaratıyor

TOUGHBOOK G2mk3

TOUGHBOOK G2mk3, Panasonic’in yapay zeka destekli Intel işlemciye sahip ilk tableti olmasının yanı sıra pazara öncü özelleştirme ve modülerlik sunuyor.

Panasonic’in dayanıklı tablet pazarında nelerin mümkün olduğunu yeniden tanımlamaya yönelik çığır açan yaklaşımı, uç sahalarda yapay zeka işleme özelliğine sahip ilk TOUGHBOOK tablet olan TOUGHBOOK G2mk3’ün piyasaya sürülmesiyle gösterildi.

G2mk3, Intel AI Boost nöral işlem ünitesine (NPU) sahiptir ve farklı sektörlerdeki mobil çalışanlar için verimliliği ve doğruluğu büyük ölçüde artırır.

TOUGHBOOK G2mk3

Ağ bağlantısına ihtiyaç duymayan bağımsız yapay zeka özellikleri, mobil çalışanların hataları analiz etmesine, bilgi sağlamasına ve yönetim görevlerini daha hızlı tamamlamasına yardımcı olur. Bu hafta Stuttgart’ta düzenlenen önde gelen küresel jeoinformasyon ve arazi yönetimi etkinliği INTERGEO 2024’te lansmanı yapılan G2mk3, herhangi bir ortamda, herhangi bir uygulamayı kullanarak mobil, sağlam bir cihazdan mümkün olanın sınırlarını zorluyor.

Pazar lideri yapay zeka destekli sağlam bilgi işlem ve performans

Windows 11 Pro kullanan ve uçta yapay zeka işleme yetenekleri sunan ilk sağlam tablet olan yeni 10,1 inç TOUGHBOOK G2mk3, Intel  Core Ultra 5 işlemci 135U kullanıyor. Cihaz, bulut bağlantısının olmadığı durumlarda ve G2mk3’ün genel performansını ve işlem gücünü etkilemeden yapay zeka kullanılarak verilerin toplanmasını, depolanmasını ve analiz edilmesini sağlayan özel bir yapay zeka yonga setine sahiptir.

Bu uçta yapay zeka özelliği, özellikle hücresel veya kablosuz bağlantıya erişimi olmayabilecek uzak konumlardaki ekipmanları denetleyen kamu hizmeti çalışanları için, denetimler sırasında verimliliği ve üretkenliği artırmak ile veri toplamada insan hatalarını azaltmak için kullanışlıdır.

TOUGHBOOK G2mk3 ayrıca güncellenmiş 16GB (32GB’a yükseltilebilir) DDR5x RAM özelliklerine sahiptir. Bu sayede, hiper mobil çalışanların yapay zeka özellikli uygulamalara sorunsuz ve hızlı bir şekilde erişmesini sağlayan üstün performans ve işlem hızları sunar.

TOUGHBOOK G2mk3

 

Yeni kamera çok yönlülüğü artırıyor

G2mk3’ün 13MP arka kamerası, mevcut diğer sağlam tabletlerin çoğundan üstündür ve çağdaş tüketici cihazlarıyla kıyaslanabilir. Gelişmiş sensörü, düşük ışık ve karışık ışık koşullarında daha iyi görseller sunar ve olumsuz aydınlatma koşullarının normalde sorun olacağı ortamlarda yüksek çözünürlüklü görüntüler yakalamak için idealdir.

13 MP kamera, uç yapay zeka yetenekleriyle birleştiğinde saha çalışanlarının bilgisayar görüşü teknolojisinden yararlanmasını sağlar. Örneğin, saha çalışanlarının G2mk3’teki kablo şemalarına ve şemalara erişebildiği elektrik saha hizmetlerinde, kullanıcılar kablo bağlantılarının nerede olması gerektiğini doğru bir şekilde görmek için bilgisayar görüşünü kullanarak üretkenliği ve verimliliği artırabilir.

TOUGHBOOK G2mk3

Geriye dönük uyumluluk, yatırımı en üst düzeye çıkarır

Sürdürülebilirlik ve geriye dönük uyumluluk, Panasonic’in yeni dayanıklı cihazlar geliştirirken stratejisinde göz önünde bulundurduğu temel hususlardır. Bu, ilk iki yinelemedeki ekosistemin %80’inden fazlasının G2mk3 ile uyumlu olduğu en yeni TOUGHBOOK G2’de belirgindir. Böylece, tüm cihaz yaşam döngüsü boyunca G2 serisindeki mevcut müşteri yatırımları en üst düzeye çıkarılır ve korunur.

Bu, mevcut yatırımların yakından incelendiği acil servis gibi sektörlerde çok önemlidir. Örneğin, G2mk1 ve G2mk2 ile aynı araç içi yerleştirme platformunu kullanmak, teknoloji yenilemeleri için araçları yoldan çıkarma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu, araç arıza süresini azaltırken, cihaz aşinalığı, hızlı müdahale ve triyaj sürelerinin kritik olduğu durumlarda acil durum hizmetleri çalışanları için verimliliği artırır.

En yeni TOUGHBOOK G2mk3, hala mevcuttaki en özelleştirilebilir, modüler dayanıklı tabletlerden biridir. Bu, G2mk3’ün üst ve arka genişleme alanlarının, sahadaki kullanıcılar için veri ve cihaz güvenliğini ve erişilebilirliği artıran parmak izi okuyucuları ve MicroSD kartlar gibi çok çeşitli çevre birimlerini barındırması nedeniyle savunma sektöründe özellikle önemlidir.

Pil ömrü, bağlantı ve dayanıklılıktan ödün vermez

Büyük ölçüde geliştirilmiş kamerasına, daha verimli yapay zeka özellikli bir Intel® CPU’suna ve genel olarak artan performansına rağmen, G2mk3, MobileMark 25’e göre tek bir pil ile 11 saatlik (genişletilmiş pil ile 15 saate kadar) pil ömrü sunar. G2mk2 ile karşılaştırıldığında %47’ye varan bir artışı temsil ediyor.

Bu, acil durum hizmetleri, savunma, saha hizmetleri, lojistik ve ölçme alanlarındaki hiper mobil çalışanlara, güce aç uygulamaları kullanırken tam bir gönül rahatlığı sağlar. Ayrıca, en çok ihtiyaç duydukları anda verimliliği ve üretkenliği en üst düzeye çıkararak daha uzun süre çalışmaya devam etmelerini sağlar.

TOUGHBOOK G2mk3 kutudan çıkar çıkmaz 5G’ye hazır bağlantı, gelişmiş Bluetooth özellikleri ve MIL-STD 810H ve IEC 60529 standartlarına göre bağımsız olarak test edilmiş pazar lideri IP65 dereceli toz ve su geçirmezlik özelliklerine sahiptir.

ABD Uydu İnterneti Genişliyor – Bütün Ülkelere Yayılması Gerekiyor