Intel binlerce çalışanı işten çıkaracağını bildirdi

Intel binlerce çalışanı işten çıkaracağını bildirdi Quantum

Intel, COVID-19 pandemisinin getirdiği evden çalışma düzenlemeleri nedeniyle artan talep döneminden sonra bilgisayar satışlarında uzun süredir düşüş bekliyordu. Şimdi ise bu durum gerçekleşiyor gibi.

Temmuz ayında şirket Nikkei’ye, bu yıl içinde “enflasyonist baskılar” nedeniyle işlemcilerinin ve diğer yongaların fiyatlarını artıracağını itiraf etti. Intel tarafında azalan PC pazarının etkilerinin hissedildiği söylenebilir. Bloomberg’e göre şirket binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor ve duyuruyu 27 Ekim’de üçüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladığı sıralarda yapabilir.

Intel binlerce çalışanı işten çıkaracağını bildirdi

Şirket, yıl için gelirin önceden tahmin edilenden 11 milyar dolar daha az olmasını beklediğini söylediğinde, Temmuz ayında 2022 için satış ve kar tahminlerini düşürdü. İcra Kurulu Başkanı Pat Gelsinger, ikinci çeyrek için kazanç çağrısı sırasında, şirketin kârını artırmak için “yılın ikinci yarısında ek önlemler almaya çalışacağını” söyledi. Bloomberg Intelligence analisti Mandeep Singh, işten çıkarmaların Intel’in maliyetleri yaklaşık yüzde 10-15 oranında azaltabileceğini söyledi. Singh ayrıca bu maliyetlerin en az 25 ila 30 milyar dolar arasında olabileceğini söyledi.

Geçen yıl boyunca Intel, işlerini genişletme hedefine ulaşmak için adımlar attı. Şirket Ohio’da devasa bir çip üretim tesisi inşa etmek için 20 milyar dolar ayırdı ve bunu gezegendeki en büyük “silikon üretim yeri” haline getirmeyi planlıyor. Şirket ayrıca, farklı sektörlerdeki müşterilere hizmet veren bir yonga üreticisi olan Tower Semiconductor’ı 5,4 milyar dolara satın aldı. Şirket çalışanlarına hızla devam ediyor.

Xbox Keystone bizzat Microsoft yöneticisi tarafından sızdırıldı!