Intel Arc için geri sayım devam ediyor!

intel arc

Intel uzun süredir üzerinde çalıştığı ekran kartları için geri sayımı sürdürüyor. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Intel imzalı ilk Arc model ekran kartları 2022 yılında raflardaki yerini almış olacak.

Intel Arc için geri sayım devam ediyor! Bilindiği üzere Intel uzun yıllardan beri bilgisayarlar için işlemciler üreten bir şirket. Elbette Intel’in bilgisayar işlemcisi haricinde pek çok kategoride yatırımlar yaptığı da bir gerçek. Bunlardan birisi de modem sektörü. Özellikle 5G tarafında Intel’in önemli yatırımlar yaptığını söyleyebiliriz.

Bunun haricinde Intel’in önemli paralar harcadığı bir diğer sektör de tabi ki harici GPU üniteleri.

Malum uzun süredir Intel dahili GPU üniteleri üzerine çalışıyordu. Fakat ekran kartı sektöründeki hacim genişleyince Intel de rotasını bu yöne doğru kırdı.

Intel Arc için geri sayım devam ediyor!

Geçtiğimiz aylarda Intel ekran kartı serisi Arc için ilk duyurusunu yapmıştı. Arc’ın rakiplerine oranla ne gibi artılara sahip olacağı, oyun tarafında neler vaat edeceği duyurulmuştu.

intel scaled

Peki ilk Arc modelleri ne zaman satışa sunulacak? Intel bu sorunun cevabını da verdi. Intel imzalı ilk ekran kartları 2022 yılında raflardaki yerini almış olacak.

Arc serisi kartlar hem masaüstü, hem de dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir olacak. Elbette burada bizi ilgilendiren temel unsur Intel’in ekran kartlarının AMD ve Nvidia karşısında nasıl bir performans sunacağı.

Yine de Intel gibi bir devin ekran kartı pazarında önemli sayıda kullanıcıya ulaşması çok fazla uzun sürmeyecektir.

Omicron yüzünden tablet ve PC fiyatları yükseldi!