Intel Qualcomm ‘a Kafayı Takmış Durumda

Intel Qualcomm

Intel Qualcomm hakkında haberler bitmek tükenmek bilmiyor. Bu sefer Intel’in Qualcomm’u satın almak için çalışmalara başladığı söyleniyor.

Intel Qualcomm arasında yaşananlar birçok yıldır devam ediyor. Intel’in Qualcomm’a olan ilgisi biliniyor ve bu konuda harekete geçmesi bekleniyor. Mobil dünyanın hızlı ilerlemesiyle birlikte Qualcomm’da piyasada yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği yeni ürünler ile büyük pay sahibi olduğu. Intel’in de yaptığı büyük bütçeli yatırımlar olsa da mobil dünyada bilgisayar dünyası kadar başarılı olamamasının birçok sebebi var. Fakat bu yazımızın konusu Intel’in mobil dünyada neden başarılı olmadığı değil, Firmanın geçtiğimiz günlerde yeni bir satın alma teklifi yapılan Qualcomm ile ilgilenmesi.

100 Milyar Doların Üzerinde Teklif

Broadcom, Qualcomm’u birkaç ay önce 100 milyar dolardan fazla bir bedelle satın almak istenmişti. Bu beklenmedik talep ve teklif Qualcomm tarafından reddedildi. Sunulan teklif gözden geçirilerek yenilendi fakat güncelenen teklif yeniden reddedildi. O zamandan bu yana iki şirket arasında birçok teklif ve görüş gitti geldi fakat kapı hala açık olsa da nihayi anlaşmaya varılmış eğil. Yeni bir raporda Intel’in Qualcomm’u satın almaya çalışan Broadcom için bir teklif yapacağı iddia ediyor.

Bu konu hakkında haber yapan The Wall Street Journal, bu hafta Intel’in Broadcom’a yönelik bir satın alma teklifi de dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendirdiğini bildirdi. Ancak rapor, böyle bir teklifin olup olmayacağı garanti değil ve Intel’in bu tarz bir atağı değerlendirme aşamasında olduğunu söylüyor.

Intel’in bu adımı neden gerçekleştirmek isteğini anlayabiliriz. On yıllardır dünyanın en büyük yarıiletken şirketlerinden biri olmasına rağmen, Intel akıllı telefon SoC piyasasında gerçekten bir varlığa sahip değil. Broadcom’un Qualcomm’u satın alması durumunda Intel için çok daha büyük bir rakip haline gelecektir.

Eğer Broadcom’un Qualcomm’a yönelik satın alma teklifi kabul edilmese bile Intel’in yine de Broadcom‘u satın alma ihtimalinin yüksek olduğu söylenebilir. Bu durum Intel için büyük bir avantaj olacaktır.

Intel Qualcomm hakkında haberler bitmek tükenmek bilmiyor. Bu sefer Intel'in Qualcomm'u satın almak için çalışmalara başladığı söyleniyor.