Instagram’da her şey sahte mi? Beğenilmeyi seviyoruz

maxresdefault 11

#İŞBİRLİĞİ

Instagram, 6 Ekim 2010’dan bu yana hayatımızda. Şüphesiz ki Instagram’ın hayatımıza girmesiyle birlikte çoğumuzun hayatında değişimler oldu. “Filtre” denen kelimeyi belki de ilk kez “güzellik” kaygısı güderek bu kadar fazla kullanmaya başladık ve yine bu unsur sebebiyle de “gerçekçilikten”, “doğallıktan” uzaklaşarak hayallerimizi gerçekleştirmeye, ama aslında gerçeklerle, yani filtresiz, gerçek hayatla karşılaşınca da hayal kırıklıklarıyla boğuşmaya başladık.

Instagram’da her şey sahte mi? Beğenilmeyi seviyoruz

Instagram’ın 1 milyardan fazla kayıtlı kullanıcısı var ve bunların 500 milyonluk kısmı her gün Instagram’a giriş yapıyor.

Facebook’tan sonra en çok tercih edilen paylaşım platformu Instgram. Hatta yaşlılar Facebook’a giriş yaptı diye gençlerin Insta kullanımı artmış ve Facebook kullanımı azalmıştı.

Instagram'da her şey sahte mi? Beğenilmeyi seviyoruz

2019 yılında elde edilen verilere göre Insta kullananların %71’lik dilimi 35 yaşın altında. Bu da az evvel dediğimiz gibi gençlerin yeni favori platformlarından birini Instagram olduğunu gösteriyor.

2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre kullanıcılar günde 58 dakikalarını Facebook’ta geçirirken 53 dakikalık dilimi de Instagramda harcıyorlar.

Insta’da onlarca farklı filtre var ve kısa aralıklarla yenileri de ekleniyor. Bunlara ek olarak, hem telefonlardaki kamera uygulamaları hem de 3. parti uygulamalar aracılığıyla daha farklı filtreler de kullanılabiliyor.

Medium.com’un bir araştırmasına göre, çok fazla takipçisi olanlar daha az filtre kullanıyor. Az olanlar çok filtre kullanıyor. Bu bir güven konusu mu? Filtre kullananlar etiket olarak en çok iPhone, Canon ve Nikon kullanıcıları.

iPhone XI ile iPhone XS arasında ne farklar olacak?