Instagram yeni Hikayeler özelliğini test ediyor

Instagram hikayeler bölümüne

Instagram, Türkiye ve Brezilya’da Hikayeler için yeni bir dikey kaydırmayı test ediyor. Bu, dokunmatik kontrolü Reels özelliği ile TikTok benzeri bir akış sağlanacak. İşte tüm detaylar.

Instagram, Şubat 2021’de dikey olarak kaydırılan Hikayeler üzerinde çalıştığını söyledi. Şimdiye kadar, Hikayeler yatay olarak kaydırılabiliyordu. Artık dikey kaydırma ile bir kullanıcının Hikayesinden diğerine geçebilirsiniz, yatay kaydırma aynı kullanıcının farklı Hikayeleri arasında geçiş yapacaktır. İşte Hikayelerin nasıl çalışacağına bir bakış.

Yeni Stories kaydırma yönteminin ne zaman geleceği belli değil. Kesinlikle geliyor olsa dahi şirket bir tarih vermedi. Bu noktada Instragram sadece A/B testi yapıyor ve özelliği tamamen kullanıma almamaya karar veriyor olabilir. Şirket Hikayeler özelliğinde getirdiği değişiklik ile TikTok’a rakip olacak bir akış sağlamayı hedefliyor.

Instagram yeni Hikayeler özelliğini test ediyor

TikTok’un popüleritesinin ardından tüm sosyal medya platformlarında kurallar değişmiş durumda. Neredeyse her platform TikTok benzeri özelliklerini sunmaya başladı. Hal böyle olunca Instagram da bu akımdan geri kalmadı. Reels özelliği de tam olarak bu amaçla geliştirilen bir özellik. Şirket Reels özelliği ile TikTok üzerindeki içerik oluşturucuları kendi platformuna çekmeyi hedefliyordu. İçerik oluşturucuların farklı yollarla para kazanmalarına olanak tanıyan Instagram gittikçe daha fazla güncelleme sunmaya devam edecek gibi görünüyor. Şirket bu yıl da farklı güncellemelerle kullanıcıları çekmeye devam edecek diyebiliriz. Yeni özellik de bu stratejinin bir parçası.

SOL fiyat değerlendirmesi: Analistler olası fiyat hareketlerini açıkladı