Instagram yeni arayüzü ile karşımızda

instagram'ın kurucuları

Instagram yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de Instagram yeni bir arayüzü test ediyor . Bu arayüz daha kullanışlı ve sade olması ile dikkat çekiyor. İşte yeni arayüz!

Facebook‘un bünyesinde yer alan fotoğraf ve video paylaşma platformu geçtiğimiz gün sahte takipçi ve beğenilere savaş açtığını açıklamıştı. Platformunu bu tip sahte olaylardan temizlemek isteyen sosyal medya devi, şimdi de uygulamasının arayüzünü yenilemek için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz yıllarda arayüzünü komple değiştiren ve sadece fotoğrafların renklendirdiği bir arayüze geçiş yapan Instagram, bu arayüzü geliştirmeye niyetli. Uygulamanın yeni arayüzü daha kullanışlı bir yapıda olacak. Örneğin; profil sayfasında gönderiler ızgara şeklinde veya büyük şekilde görüntülenebilecek. Ayrıca bu bölüme IGTV ve tagler eklenecek.

Facebook’ta ne kadar zaman harcıyorsunuz?

Takipçi ekranında ise ortak arkadaşlar, takipçiler, takip edilenler yan yana yer alacak. İşletme tip profillere girdiğinizde ise; mesaj gönderme, arama, email gönderme ve sipariş verme butonları profilin üst bölümünde yer alacak.

İşte Instagram’ın yeni arayüzü

instagram

Şimdilik beta aşamasında olan bu arayüzün 2018 yılı bitmeden Android ve iOS’te kullanıma sunulması bekleniyor. Bakalım firma yeni arayüzü ile ses getirmeyi başarabilecek mi?