Nokia’nın prototip aşamasındaki Nokia Vega tableti sızdı!

hqdefault 1

Nokia’nın bir dönem Microsoft çatısı altındayken geliştirdiği Nokia Vega isimli tableti bugün sızdı. Hiçbir zaman satışa sunulmayan ve sunulmayacak olan Nokia Vega tablet bakalım nasıl bir tasarıma sahipmiş?

Nokia bir dönem hayatının hatasını yaparak Microsoft çatısı altına girmişti. Android’e geçmeyen ve artık günümüzde ölü bir platform olan Windows Mobile‘a geçen Nokia, bu süreçte birbirinden kötü telefonlar üretmişti. Hatta bir dönem Nokia’nın tablet sektörüne de gireceği söylenmiş ancak ses soluk çıkmamıştı.

Nokia Vega’nın özellikleri nasıl olacaktı?

Bugün ise Nokia’nın o dönemlerde tablet üzerinde çalıştığını doğrulayan videolar YouTube’daki yerini aldı. Nokia Vega olarak isimlendirilen bu tablet; NVIDIA Tegra 3 Quad Core işlemciye, 2 GB RAM’e ve 32 GB dahili depolama birimine sahip.

6.6 inç büyüklüğündeki bu tablette Windows RT işletim sistemi gücünü veriyor. Cihazın en ilginç yanı ise MacBook 2015 modellerinde olduğu gibi magnetik şarj girişine sahip olması.

Beş kameralı Nokia 9’un kılıfı sızdı!

8 Megapiksel arka ve 1 Megapiksel ön kamera ile gelen bu tablet projesi 2014 yılına ait. Döneminde duyurulmayan ve artık duyurulma ihtimali olmayan bu tablet, tasarımsal açıdan oldukça hoş görünüyor. Yoluna Surface serisi ile devam eden Microsoft’un Vega prototipinden esinlendiği açıka ortada.

Nokia Vega