Yılın acil aranan meslekleri belli oldu

333

Pandemiden önce en popüler işler veya aranan meslekler hangileri diye sorsak, ilk aklımıza gelecek olan yeni bir dünya için inşaat sektörü çalışanları, doktorlar, yazılımcılar, uzay çalışanı diye sıralayabilirdik. Tamam; belki bu liste hala geçerli ancak pandemi birçok şeyi değiştirdiği gibi acil aranan meslekleri de değiştirdi. Üstelik yapılan araştırmalar sonucu bu acil aranan meslekler listesi bir iki yıllık da olmayacak. Yapılan liste 2028 yılına kadarki süreyi kapsıyor. Aslında bu araştırma dahi pandeminin etkisinin ne kadar süre daha devam edeceğini gösteriyor. İşte yılın acil aranan meslekleri ..

online egitim

Çevrimiçi öğretmenlik
Normal öğretmenlerden neden daha fazla ihtiyaç var veya ne farkı varki diye soracak olursanız, online derslerde 20-30 kişilik sınıflar değil olduğunca az öğrenci ile dersler yürütülmeye başlanıyor, ayrıca durumu iyi olan aileler birebir online ders verilmesini tercih ediyor. Durum böyle olunca çevrimiçi öğretmen ihtiyacı çok arttı ve daha da artacak.

551

Diş Hekimi Asistanlığı
Koronavirüs salgınına bağlasalar da aslında pandemi olmasa da diş-doktor gereksinimi hep olacak ve diş hekimliğiyse ihtiyaç ivmesi hızlı artacak olanlardan. Buna paralel olarak da diş hekimliği asistanlığı ihtiyaç olunacak mesleklerden biri.

77

Solunum Terapistliği
Solunum terapistliği direkt olarak pandemiden dolayı ihtiyaç duyulacak olan mesleklerden. Koronavirüsün direkt olarak solunum yolu ile ilgili olduğunu düşünürsek ve belirtilerden biri solunum sıkıntısı olduğunu düşündüğümüzde bu mesleğin artacağını söylemek yanlış olmaz. Tahminlere göre yüzde 21 büyüyecek.

kargo

Kurye-kargo çalışanları
Artık herşeyi online olarak alıyoruz. Sanal pazarların yayılması ve pandemi ile beraber de iyice alışkanlık edindiğimiz bu davranıştan en çok para kazananlar veya en çok çalışanlar kuşkusuz kargocular. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da bu alışkanlık devam ederken bu mesleğin ihtiyacı da çok fazla olacak.

hemsire

Hemşirelik
Salgının tamamen bitmesi için sağlık çalışanları en çok aranan meslek grupları arasında yer alıyor. Doktorluk ve hemşirelik mesleği en çok istihdam sağlayacak mesleklerden. İşte yılın acil aranan meslekleri .

İşte yılın acil aranan meslekleri ..