Instagram tam ekran ısrarından vazgeçiyor

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

TikTok’ta bulunan tam ekran deneyimini kendi platformuna aktarmak isteyen Instagram, kullanıcılarından gelen tepkilerin ardından bu planından vazgeçti.

Instagram tam ekran ısrarından vazgeçiyor. Instagram için yakın zamana kadar en büyük rakip Snapchat olarak gösterilirken, neredeyse bir anda ortaya çıkan ve tüm zamanların en hızlı yayılımlarından birini gerçekleştiren TikTok, Amerikalı sosyal medya devinin korkulu rüyası haline geldi. Rakibiyle savaşmak için bazen kendine has yeniliklerle kullanıcılarının karşısına çıkan Instagram, bazense rakibinde gördüğü özellikleri kendisine kopyalamayı tercih etti. İşte tam ekran video özelliği de Instagram’ın TikTok’tan kopyaladığı son özellik olarak dikkat çekmişti. Bununla birlikte sosyal medya platformunun bu kararı kullanıcılardan geri döndü.

Instagram, bazı kullanıcılara ırklarını sormaya başlayacak

Instagram bir süredir tam video modunu kapalı beta kullanıcı grubuyla test ediyordu. Ancak şirket bu gruptan hiç de beklemediği bir tepki aldı ve bu konuyu yeniden düşünmek zorunda kaldı. İşte Instagram’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre düşünme süreci sona erdi ve şirket bu özelliği genel kullanıma sunmaktan vazgeçti. Şirketin vazgeçtiği tek şey sadece tam ekran video gösterimi de değil.

Instagram, bazı kullanıcılara ırklarını sormaya başlayacak

Instagram tam ekran ısrarından vazgeçiyor

Bilindiği üzere Instagram bir süredir ana sayfada daha fazla önerilen içerik sunma özelliğini de test ediyordu. Gelen bilgiler Instagram’ın bu özellikten de vazgeçtiğini ve bir süre daha mevcut versiyonla yoluna devam etmeye karar verdiğini gösteriyor.

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

Son yapılan araştırmalara göre şu an Instagram’ın dünya genelinde 1 milyar civarı bir kullanıcısı varken, TikTok’un kullanıcı sayısı ise 750 milyonu aşmış durumda.

Will Smith tokat olayı için özür videosu yayınladı