İşlemci devi Intel güç kaybediyor

Intel CEO'su çip sıkıntısının bitiş tarihini açıkladı

İşlemci denildiği zaman akla gelen ilk isim olan Intel, ikinci çeyrek verilerini açıkladı. Şirketin mali tablo verileri, beklenenin çok altında kaldı.

İşlemci devi Intel güç kaybediyor. Teknoloji dünyasındaki dalgalı durum devam ediyor. Üst üste ikinci çeyrek verilerini açıklayan şirketlerden birçoğu beklentilerin altında kalırken, içlerinde Amazon veya Apple gibi beklentilerin çok üzerinde gelir beyan edenler de mevcut. Bu haberimize konu olan Intel ise, beklentilerin altında gelir açıklayanlar grubuna dahil. Üstelik Amerikalı yonga seti üreticisi grubun en kötüsü bile olabilir.

Intel

Intel için yılın ikinci çeyreği 2 Temmuz itibariyle sona erdi. İşte açıklanan verilere göre şirket, hem yıllık gelirde hem de çeyreklik dönemde büyük bir düşüş yaşadı. Buna göre Intel’in gelirleri son bir yıllık dönem dikkate alındığında %22 oranında azaldı. Bu en kötü dönem olarak adlandırılan ve %14’lük düşüşün yaşandığı 1999 yılından bile kötü.

Intel, devasa bir çip üretim tesisi kuruyor

İşlemci devi Intel güç kaybediyor

Öte yandan bir önceki çeyrekte yaklaşık 5 milyar dolar net kar açıklayan yonga seti üreticisi, ikinci dönemi ise  454 milyon dolarlık net zararla kapattı. Üstelik brüt kar marjının da %50,4’ten %36,5’e düştüğünü de söyleyelim.

intel

İşte tüm bu kötü veriler, şirket hisselerini de olumsuz etkiledi. Borsada %10’un üzerinde değer kaybı yaşayan Intel hisseleri, bu yönüyle de tarihe geçmiş oldu. Ancak kötü günler henüz tam olarak geride kalmış değil.

Gelen mali verilerin ardından üçüncü çeyrek ve yıllık beklentilerini de güncelleştiren Amerikalı teknoloji devi, yaklaşık 75 milyar dolar dolaylarında olan yıllık gelir beklentisini 63-65 milyar dolar bandına çekti.

Huawei MatePad Pro 11 tanıtıldı