Instagram son dönemlerde neden sürekli çöküyor?

instagram son dönemlerde

Dünyanın en büyük sunucu ağlarından bir tanesine sahip olmasıyla bilinen Instagram son dönemlerde kullanıcılarına büyük hüsran yaşatıyor. Daha önceden de ara sıra kullanılamaz hale gelen Instagram artık neredeyse her iki haftada bir çöküyor.

Sosyal medya fenomenlerinin ve görsel paylaşımlara önem veren kullanıcıların göz bebeği olan Instagram, dünyanın en büyük şirketlerinden olan Facebook’a ait. Şirketin diğer hizmetleri olan WhatsApp ve Facebook’un da bazen çökmesi akıllarda genel merkez kaynaklı bir sorun olduğu fikrini yerleştiriyor.

Instagram son dönemlerde sunucu kaynaklı problemler yaşıyor olabilir

Milyonlarca kullanıcıya sahip Facebook’un hizmetlerinden olan Instagram’ın çökmesi ile ilgili bazı teoriler bulunuyor. Bunlardan ilki sunucu kaynaklı bir problemin olduğu yönünde. Şirketin sunucularda yaptığı bazı yapılandırmalar nedeniyle, böyle bir sorunun ortaya çıktığı söyleniyor.

Instagram

Instagram çökme sorunu ile ilgili en çok konuşulan bir diğer teori ise, Facebook’un tüm hizmetleri arasında geçiş sağlayabilecek bir yazılım üzerinde çalışması. Şirket; Facebook, WhatsApp ve Instagram arasında hızlı bir geçiş yapabileceği yazılımlar oluşturmaya çalışıyor.

Konu ile ilgili son teori aslında biraz da komplo üzerine kurulu. Bazı teknoloji çevreleri, Facebook şirketinin çok yönlü bir saldırıya uğradığını söylüyor. Ortaya atılan tüm bu teorilerden peki sizce hangisi gerçeği daha çok yakın? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Kim Instagram tag’inden 2.8 milyon dolar kazandı