Facebook’a Özel Sıfır Kilometre Sunucular!

Facebook sunucularinin donanimlari yenileniyor89807 0

Amerika merkezli dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, yeni sunucu sistemini devreye almaya hazırlanıyor. Kendi geliştirdiği özel sunucuları kullanan firma yeni sunucularını özellikle video ve görseller için kullanacak. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mark Zukerberg tarafından kurulan ve yönetilen Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı. 1.86 milyar aktif kullanıcıya sahip olan platform, dünyanın her yerindeki insanlara birkaç saniye içinde ulaşabiliyor.

Dünyanın pek çok merkezindeki onlarca sunucusuyla hizmet veren Facebook, oldukça büyük bir anlık trafiğe sahip. Her geçen gün artan sunucu trafiğine yetişmek isteyen sosyal ağ devi, bu amaçla yeni sunucularını devreye almaya hazırlanıyor. Özellikle artan video ve fotoğraf trafiği için geliştirilen bu sunucu sistemi Bryce Canyon adını taşıyor. Bir depolama sunucu olan Bryce Canyon, Facebook’un gülük 100 milyon saati aşan video gösterimine destek olmak için geliştirilmiş.

Yeni nesil sunucu, 72 adet yüksek kapasiteli özel sabit sürücüsü barındırabiliyor. 72 sabit sürücü sayesinde elde edilen toplam kapasite ise firmanın daha önce kullandığı sunucuların yaklaşık 4 katı boyutunda.

Zukerberg ve ekibi, Facebo ok  Teknoloji Stratejisi Direktörü Vijay Rao önderliğinde geliştirilen bu sunucular ile birlikte geleceğe yönelik ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Gear VR için geliştirlen Facebook 360 yayınlandı!

Facebook 360 uzun sayılabilecek bir gelişim sürecinin ardından sonunda kullanıma sunuldu. Facebook’ta yer alan 1 milyondan fazla 360 derece video ve 25 milyondan fazla 360 derece resme kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacak olan Faceboo 360, an itibariyle yayınlanmış bulunuyor.

Kendinize özel video listesi hazırlayabileceğiniz bu uygulamanın asıl amacı ise, 360 derece videoların keyfini VRgözlüğünüzle çok daha verimli bir şekilde sürebilmeniz.

Epson ColorWorks C3500 : Kişiselleştirilmiş etiket baskısı

LG K10 , Türkiye’de satışa çıkıyor