Instagram Profil Sayfaları Değişiyor

Instagram profilinize şarkı ekleyin

Instagram profil sayfaları değişiyor. Bugün kullanımda olan kare şeklindeki görsel diziliminin yerini yakında dikey görsellerden oluşan bir dizilim alabilir.

Instagram’ı kullanıcılar için daha cazip hale getirmek için sürekli yenilikler yapmaya devam eden Meta, şimdi de profil sayfalarını yeniden düzenlemeye hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi bugün uygulamadaki profil sayfalarına girdiğimizde bizi kare şeklinde ufak görseller karşılıyor. Ancak bu hafta sızdırılan bilgiler, Meta’nın çok yakında bunları dikey dikdörtgenlere çevirebileceğini ortaya çıkardı.

Bu yeni versiyonu şimdiden bazı kullanıcılarda test etmeye başlayan Meta, bu kullanıcıların yeni profil sayfalarını sosyal medyada paylaşmaları üzerine konu hakkında bir açıklama yayınladı. Kullanıcıların Instagram’a yükledikleri görsellerinin büyük bir bölümünün kare değil dikey olduğuna dikkat çeken Meta, profil sayfalarının bu görselleri en doğru şekilde gösterebilmesi için orada da dikey bir tasarım kullanabileceklerini açıkladı. Ancak şirket, bunun şimdilik sadece bir denemeden ibaret olduğunu, henüz nihai karara bağlanmış bir değişim olmadığını vurguladı.

instagram yeni

Yine de şirketin bunu kullanıcılarda test etmeye başlamış olması, bu değişimin artık son aşamasına geldiğini gösteriyor. Eğer kullanıcılardan bu yeni tasarıma sert bir tepki gelmezse, yakın bir gelecekte bu yeni profil sayfalarının yeni standart haline geldiğine şahit olabiliriz, ki şimdilik böyle bir tepki ufukta görünmüyor. Bu yüzden bu değişimin yakın bir gelecekte bize de ulaşmasını bekleyebiliriz.

Epic Games, 500 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor