Instagram akışındaki değişikliğe 160.000 kişi karşı çıkıyor!

instagram iphone

Geçtiğimiz günlerde Instagram ana sayfa değişikliği gündeme gelmişti. Ancak bu değişiklik büyük bir tepki topladı. Destekçilerin sayısı 160.000’i geçti.

Popüler fotoğraf paylaşım platformlarından biri olan Instagram, büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. İlgili değişikliği geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise kullanıcılar bu değişikliğe tepki olarak imza topluyor. Amaçları Instagram’ın eskisi gibi yola devam etmesi.

Instagram değişikliği nasıl olacak?

Instagram hakkında bahsedilen değişik, ana sayfadaki akış ile ilgili. Mevcut olan sürümde, yani Instagram kurulduğu günden bu yana, tüm paylaşımlar kronolojik olarak listeleniyor. En son yapılan paylaşımlar her zaman en üstte gösteriliyor. Yapılacak olan değişiklik ile paylaşımlarda artık paylaşılan zamanın bir önemi kalmayacak. En çok beğenilen, dikkat çeken gönderiler daha üstte gösterilecek.

Facebook ve Twitter gibi benzeri sosyal mecralarda da uygulanan bu algoritma, popüler içeriklerin daha kolay bulunmasına yardımcı oluyor. Ancak popüler olmayan içerikler arka planda kalıyor. Kullanıcılar bu sebeple “#keepinstagramchronological” etiketiyle bir imza kampanyası başlattı.

Change.org üzerinde başlatılan imza kampanyasının başlığı “Instagram kronolojik kalsın!” 15 Mart tarihinde başlatılan imza kampanyası ilk 24 saat içerisinde 70.000 destekçiye ulaştı. An itibariyle ise 163.000’den fazla imza toplanmış durumda. Bu sayı her geçen dakika artıyor. Kampanyanın hedefi 200.000 kullanıcı.

instagram-imza-kampanyasi

200.000 imza toplantıktan sonra Instagram ve Facebook bu tepkiyi dikkate alacak mı bilinmiyor. Ancak Instagram, paylaşımların kronolojik sıralanmasının verimsiz olduğunu daha önce dile getirmişti. Konu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Eğer Instagram kullanıcıların tepkisini dikkate almadan yeni algoritmasını devreye sokarsa, uygulamanın genel görünümü aşağıdaki gibi olacak. Bu paylaşım geçtiğimiz günlerde de yapılmıştı.

instagram-algoritma

iPhone SE kutusu tekrar görüldü!