Instagram genç kullanıcılara olan yaklaşımını değiştiriyor

Instagram gençlere olan yaklaşımını değiştiriyor

Facebook, geçtiğimiz günlerde bir çalışanı olan Frances Haugen’in ifadesinin ardından sarsılan itibarını düzeltmeye çalışıyor. Bu çabaların arasında Instagram uygulamasının gençlere yaklaşımını değiştirmek de var. İşte detaylar.

CNN ve Reuters’dan gelen raporlara göre Facebook Küresel İlişkiler Başkan Yardımcısı Nick Clegg Instagram’a yeni bir özellik sunacak. Bu özellik, gençleri bir süreliğine sosyal ağı kullanmayı bırakmaya teşvik edecek. Gençlere “mola verme” vermeleri yönünde teşvikte bulunacak olan özellik Facebook’un itibarını düzeltme çabaları arasında yer alıyor. Başkan Yardımcısı Nick Clegg özelliğin ne zaman hazır olacağını söylemedi. Ancak özelliğin amacı açıkça bağımlılığı ve diğer sağlıksız davranışları azaltmaya yönelik.

Instagram genç kullanıcılara olan yaklaşımını değiştiriyor

Sosyal medya yöneticisi ayrıca, Facebook’un gençleri uygulamalarında gençlere “daha iyi” bildirimler sunulacağını belirtti. Ancak bu yeni yaklaşımın ayrıntıları verilmedi. Instagram geçtiğimiz dönemde gençler üzerinde kötü etkilere sahip olmasıyla eleştirilmişti. Şirket şimdi bu itibarını düzeltmeye çalışıyor. Yeni özellikle birlikte Facebook’un algoritması hakkında hesap verilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

Değişikliğe bakılırsa Facebook’un algoritmalarının yıkıcı olduğunun farkında olduğunu söyleyebiliriz. Şirket, çocukları zararlı materyallere yönlendirdiğinin farkında ve nefret söyleminin bir kısmını kaldırdığını söylüyor. Şirketin yapacağı değişiklikler ne derece tatmin edici olacak ya da gençler üzerinde ne kadar yarar sağlayacak göreceğiz. Ancak ne olursa olsun Facebook’un daha iyi yönde gelişmeye çalıştığını görmek güzel.

Facebook sigara kadar zararlı açıklaması yapıldı: Bu laflar kavgada söylenmez