Apple ve Instagram arasında çıplaklık krizi!

instagram fotograf silme

Apple, App Store kuralları gereği Instagram’ın bazı fotoğrafları silmesi konusunda baskı yapıyor. Instagram’ın CEO’su, katıldığı bir röportajda, silinen fotoğrafların gerekçesini açıkladı. Apple ve Instagram arasındaki çıplaklık içeren fotoğraf çekişmesinin detayları haberimizde.

instagram-fotograf-silme

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, Apple’dan sansür yedi. Son haftalarda bir hareket olarak kullanıcıların başlattığı #FreeTheNipple etiketi altında paylaşılan fotoğrafların neden silindiği açıklandı.

Bir grup Instagram kullanıcısı, erkek göğüslerinin görünmesi yasak değilken, kadın göğüsleri içeren fotoğrafların paylaşılmasının da yasak olmaması gerektiğini düşünüyor. Bu düşünce ünlüler arasında da yaygın. Rihanna, Miley Cyrus ve Chelsea Handler gibi ünlüler, Instagram’ın bu politikasından memnun olmadıklarını göğüslerinin fotoğrafını çekerek protesto etti. Ancak Instagram, paylaşılan göğüs fotoğraflarını sildi.

Instagram’ın CEO’su, normal şartlar altında böyle bir politikaya sahip olmadıklarını ancak Apple’ın kendilerini buna zorladığını dile getirdi. Yapılan röportajda, söz konusu silme işleminin App Store’ın politikaları gereği yapıldığı açıklandı.

Instagram uygulaması herhangi bir yaş sınırı olmadan App Store üzerinden indirilebiliyor. Ancak eğer uygulama 17+ yaş sınırı ibaresiyle yayınlanırsa, bu fotoğrafların silinme zorunluluğu ortadan kalkacak. Dolayısıyla Instagram uygulamasının böyle bir yaş uyarısıyla yayınlanması gerekiyor.

Diğer yandan bazı kullanıcılar ise Twitter’ın herhangi bir yaş sınırlaması içermediğini, ancak isteyen herkesin +17 içerikler paylaşabildiğini savunuyor. Şimdilik Apple ve Instagram arasındaki bu kriz çözülmüş değil. Instagram, bu çifte standardı devam ettirecek gibi duruyor.

Pedal çevirerek telefonunuzu şarj edin!