Instagram algoritması Filistin aleyhine mi çalışıyor? Şirket açıklama yaptı

Instagram video indirme nasıl yapılır

Son dönemlerde Instagram algoritması Filistin aleyhine çalışıyor iddiaları ortaya atılmıştı. Bunun üzerine şirket yeni bir karar aldı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Günümüzün en büyük sosyal medya devleri içerisinde yer alan Instagram bazen tartışmalı konuma gelebiliyor. Özellikle bazı hassas konularda bu tartışmalı pozisyonlar çok daha sertleşiyor. Şirket son olarak Filistin yanlısı içerikleri engellemek ile suçlandı. Ortaya çıkan tepkilerin büyümesi üzerine yeni açıklamalar yapıldı.

Yapılan açıklamalarda algoritmalarında değişiklik yaptıklarını söylediler. Onlara göre sosyal medya devi algoritmalarından kaynaklı bazı problemlerden dolayı Filistin yalnısı içerikleri kaldırmıştı. Bu konuda her ne kadar Instagram haksız gibi görünse bile olayın gerçek boyutu biraz daha farklı.

Instagram algoritması Filistin aleyhine işlem yapıyor olabilir

Instagram üzerinden herhangi bir görsel paylaşıldığında bunun şiddet içerikli olup olmadığına bakılır. Eğer şiddet içerikli bir görüntü varsa bunu hızlı bir şekilde kaldırırlar. İsrail ve Filistin arasında yaşanan son çatışmalarda Instagram bunu daha sık yaptı.

Instagram algoritması Filistin aleyhine

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, kullanılan algoritmaların şiddete büyük bir dikkat gösterdiği söylendi. Yani bu paylaşımları kaldırılmasının nedeni Filistin yanlısı olmalarından kaynaklanmıyor. Bunun yerine daha çok şiddet içerikli olması ile ilgili.

Organik Instagram takipçisi kasma 2021

Instagram bu algoritmalarını değiştirdiğini ve Filistin yanlısı içeriklerin kaldırılması ile ilgili sorunu giderdiklerini ifade etti. Konuyla ilgili gelen tepkilerin artması böyle bir karar alınmasına neden oldu. Özellikle Filistin yanlısı Instagram kullanıcıları bu hamleden sonra eleştirileri azalttı.