NSA Dünya Liderlerini de İzledi

nsaön

Teknolojinin karanlık yüzü Prism skandalı giderek büyüyor. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)’in internet ve akıllı telefonları tarihin en büyük ajanlık silahı haline getirdiği geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı.

NSA’in eski sistem analisti Edward Snowden’in ortaya çıkardığı bilgiler internet kullanıcılarını şok etmişti. Snowden NSA’in, dünya çapındaki tüm internet ve akıllı telefon kullanıcılarının bilgilerini depoladığı ve takip ettiği kısacası fişlediğiyle ilgili iddialar üzerine Amerika ayağa kalkmıştı.

nsa

Snowden’in yeni verdiği bilgilere göre NSA 2009 yılından günümüze 122 dünya liderini adım adım takip etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de içerisinde olduğu listede Somali Devlet Başkanı Abdullahi Yusuf, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Peru eski Devlet Başkan Alan Garcia, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve son sırada Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko yer alıyor. Der Spiegel dergisinde yer alan habere göre Merkel’in 300’den fazla özel bilgisi bu dosyalarda yer alıyor.

Android Logosu Artık Zorunlu