2022’nin en çok satan oyunu belli oldu

2022 en çok satan oyunlar

2022’nin en çok satan oyunu belli oldu. Geçtiğimiz yılın en iyi oyunu olarak kabul edilen Elden Ring, ikinci sırada kaldı.

2022’yi artık geride bırakmamızla birlikte yılın enleri de netlik kazandı. Oyun dünyasından gelen son raporlarla birlikte, 2022’nin en çok satan oyunu da belli oldu. Yıllardır oyun dünyasına damga vuran Call of Duty serisi, 2022’de de rakip tanımadı.

Amerika’daki oyun satışlarını takip eden NPD tarafından paylaşılan rapora göre, 2022 yılında Amerika’da en çok satan oyun Call of Duty: Modern Warfare 2 oldu. Son Call of Duty oyunu, zaten Steam’de kırdığı rekorlarla da ne kadar popüler olduğunu gözler önüne sermişti. Bu yüzden yılın en çok satan oyununun Call of Duty: Modern Warfare 2 olması pek de şaşırtmadı.

Call of Duty: Modern Warfare II güncellemesi sorunları düzeltecek

Call of Duty: Modern Warfare 2’nin ardından ikinci sırayı, geçtiğimiz yıla damga vuran bir diğer oyun olan Elden Ring aldı. Pek çok otoriteye göre 2022’nin en iyi oyunu olan, aldığı Yılın Oyunu ödülleriyle de bu unvanını pekiştiren Elden Ring, satışlarda son Call of Duty oyununu geçemedi belki ama yılın en çok satan ikinci oyunu olarak başarısını taçlandırdı.

Dünya genelindeki oyun satışlarına baktığımızda en popüler spor oyunu FIFA serisinin son üyesi olsa da söz konusu ABD olduğunda karşımıza farklı bir tablo çıkıyor. Çünkü 2022’nin en çok satan oyunları listesinin üçüncü sırasında Amerikan futbolu oyunu Madden NFL 23 var. Onu sırasıyla God of War: Ragnarok ve Lego Star Wars: The Skywalker takip ediyor. İlk 10’un geri kalanında Pokemon: Scarlet/Violet, FIFA 23, Pokemon Legends: Arceus, Horizon Forbidden West, ve MLB: The Show 22 yer alıyor.

Avatar The Way of Water, 2 milyar dolara doğru gidiyor