Sony’nin yeni kulaklıkları hakkında bilgiler geldi

s221

Japon teknoloji devi Sony Corporation, piyasadaki en iyi gürültü önleyici kulaklıklara sahip. Şirket bunlardan yenisi olacak WH-1000XM4’ün halefi üzerinde çalıştığı ve muhtemelen WH-1000XM5 olarak adlandırılacağı bildiriliyor.

Sony WH-1000XM5’in çizimleri Technik News blogunda paylaşıldı. Görüntüler bize kulaklığın genel tasarımına geniş bir bakış sunuyor. WH-1000XM4, önceki modelle aynı görünse de, WH-1000XM5’te bazı göze çarpan değişiklikler var gibi görünüyor.

Sony

Resimlerden de görülebileceği gibi, WH-1000XM5, önceki modellerden daha temiz ve minimalist görünen güncellenmiş bir tasarıma sahip. Kulak yastıkları daha büyük görünüyor ve kafa bandı daha kalın bir dolguya sahip, bu nedenle yeni model daha rahat bir uyum sağlamalı. Anahtarın yerini bir kaydırıcı almış gibi görünüyor ve “Special” düğmesinin adı “NC/Ambient” olarak değiştirildi – WH-1000XM3’te bulunan bir şey.

Sızdırılan bilgilere göre kulaklıklar en az iki renkte gelecek. Siyah ve gümüş. Ve teknik özellikler açısından, Sony WH-1000XM5, ANC açık modunda 40 saate kadar pil ömrü sunacak, bu da WH-1000XM4’ten 10 saat daha fazla. Ancak, şarj süresi biraz arttı. Kulaklığın tamamen şarj olması 3.5 saat sürüyor.

Sony

Ayrıca, yeni modelin donanımda iki özel yonga ve gürültü azaltma için üç mikrofon ile donanımda geliştiği söylendiği için, ANC performansında bazı gözle görülür iyileştirmeler bekleyebiliriz. Başka yerlerde, kulaklık Bluetooth 5.2 bağlantısını destekler ve 3,5 mm ses jakının yanı sıra bir USB Type-C bağlantı noktasına sahip. Sony WH-1000XM5 için henüz bir çıkış tarihi veya fiyatlandırması ise belli değil.

Galaxy Watch 5 Classic seride olmayabilir