İkinci el telefon satışında iPhone lider konumda

İkinci el telefon satışında iPhone lider konumda

İkinci el araba satışı kadar telefon satışı da oldukça önemli bir durumda. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Kullanılmış cihazların yeniden satışında uzmanlaşmış bir şirketin yakın tarihli bir raporuna göre, iPhone modelleri zaman içinde Android modellerinden daha fazla değer kazanma eğiliminde. Sadece daha az değer kaybetmekle kalmayıp, aynı zamanda daha yavaş değer kaybediyorlar. İkinci el telefon satışlarında Android cihazlar çok daha ucuza giderken iPhone modelleri değerlerini koruyor.

İkinci el telefon satışında iPhone lider konumda

Takas değeri söz konusu olduğunda, Apple’ın iPhone’ları eşsiz durumda. Eski cihazların yeniden satışında uzmanlaşmış bir şirketin yakın tarihli bir raporu, Apple’ın iPhone’larının değerinin Android emsallerine göre zaman içinde daha iyi durumda olduğunu gösteriyor. Örneğin Eylül 2021 ile Eylül 2022 arasında Apple’ın en üst düzey akıllı telefonu olan iPhone 13 Pro Max, neredeyse bir buçuk yaşında olmasına rağmen değerinin yarısından daha azını (%44,6) kaybetti. Karşılaştırıldığında, en yeni iPhone 14 Pro Max piyasaya sunulduğundan bu yana yaklaşık %27 oranında değer kaybetti. Bu rakamların cihazın 128 GB’lık versiyonu için olduğunu belirtmekte fayda var. Ortalama olarak, Apple’ın iPhone’ları zaman içinde değerlerinin yaklaşık %69’unu kaybediyor. Bu çok gibi görünse de, bunun MSRP’nin (Üreticinin Önerilen Perakende Satış Fiyatı) 2/3’ü olduğunu düşünürsek rakam fena değil.

İkinci el satışlarda, Samsung akıllı telefonlar genel olarak tüm modellerde ve nesillerde değerlerinin yaklaşık %90’ını kaybeder. Bu kısmen, Samsung’un yeniden satılması zor olan ve dolayısıyla değerlerini düşüren bir dizi giriş seviyesi ve orta seviye cihaz sunmasından kaynaklanmakta.

Meta, yetişkin çıplaklığı konusunda daha kapsayıcı kurallar getiriyor